BCR impreuna cu BCR Securities acorda un imprumut obligatar Municipiului Slobozia

Data publicarii: 04-04-2007 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) si BCR Securities vor acorda Primariei Municipiului Slobozia un imprumut obligatar in valoare de 50 milioane de RON, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Contractul de credit si Contractul de intermediere obligatiuni intre Primaria Municipiului Slobozia si consortiul format din Banca Comerciala Romana si BCR Securities au fost semnate miercuri, 04.04.2007. Imprumutul este structurat ca mecanism financiar integrat, format din obligatiuni municipale, prefinantate prin linie de credit de tip "bridge loan" (credit punte).

«Aceast noua finantare, cu o structura foarte avantajoasa, dovedeste o data in plus ca BCR este un sustinator si un partener real al comunitatilor locale. Avem convingerea ca tot mai multe administratii publice locale si consilii judetene isi vor realiza proiectele de dezvoltare prin astfel de finantari. BCR a dezvoltat produse si servicii foarte competitive, atat pe segmentul obligatiunilor municipale, cat si cel de credite bancare. Totodata, banca ofera municipalitatilor structuri mixte de finantare (credite bancare, servicii de intermediere si distributie de obligatiuni municipale), iar oferta noastra flexibila recomanda si confirma BCR drept principalul partener financiar al comunitatilor», a declarat Marius Danila, Director Executiv al Directiei Managementul Grupului si Piete de Capital.

Emisiunea de obligatiuni va fi cu dobanda variabila al carei calcul se va baza pe media ratelor interbancare BUBID si BUBOR la 6 luni. Linia de credit tip "Bridge Loan" se acorda, in lei, pe o perioada de 3 ani cu o dobanda variabila legata de BUBOR la 6 luni. Dupa aceasta perioada se va realiza si emisiunea de obligatiuni tot in lei iar in momentul in care Romania va adopta oficial moneda Euro, dobanda variabila va fi in functie de EURIBOR la 6 luni. Mecanismul financiar integrat a fost structurat de VMB Partners SA.

"Municipiul Slobozia a obtinut o finantare care va asigura realizarea unei parti importante din investitiile pe care ni le-am propus. Banii vor fi utilizati pentru finantarea lucrarilor de extindere si reabilitare a sistemului de canalizare in municipiul Slobozia, cartierele Bora si Slobozia Noua, realizarea sursei de apa subterana si modernizarea statiei de epurare-treapta biologica. Suntem convinsi ca parteneriatul cu Banca Comerciala Romana - BCR Securities va asigura dezvoltarea municipiului Slobozia, pornind de la dorintele fiecarui locuitor ca municipiul sa fie un oras modern si european" a declarat Gabi Ionascu, Primarul Municipiului Slobozia.

"Imprumutul obtinut de Municipiul Slobozia este structurat in functie de necesitatile locale si potentialul existent de dezvoltare a Municipiului. Prin folosirea unei linii de finantare de tip "Bridge Loan"  Inainte de emiterea de obligatiuni, Slobozia va reduce semnificativ costurile de finantare. Astfel se pot trage sumele pe masura cheltuirii lor, platindu-se dobanda doar la sumele utilizate. Fondurile rezultate din obligatiuni vor fi utilizate in exclusivitate pentru rambursarea sumelor utilizate din "Bridge Loan", astfel realizandu-se re - Intregirea plafonului liniei "Bridge Loan" din care se pot trage ulterior bani, pe masura executarii proiectelor de investitii.  Refinantarea cu obligatiuni pe termen lung distribuie si minimizeaza efortul financiar al municipalitatii asigurandu-se echitatea In finantarea obiectivelor de investitii. Maturitatea obligatiunilor de 20 de ani va mentine un grad de Indatorare scazut pentru municipalitate", a declarat Marius Bostan, asociat VMB Partners.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: