Un consortiu din 15 firme va fi infiintat la Cluj Napoca pana la sfarsitul lunii

Data publicarii: 04-04-2007 | Afaceri

Al treilea consortiu din tara va fi infiintat, pana la sfarsitul lunii, la Cluj Napoca si reuneste 15 firme cu scopul de a participa la licitatiile organizate in zona Ardealului si a colabora direct cu antreprenorii straini, a declarat miercuri presedintele ARACO, Laurentiu Plosceanu.

Cel de-al doilea consortiu, format din 22 de societati de constructii a fost infiintat recent pentru regiunea Oltenia, dupa cel alcatuit in decembrie 2006 pentru Bucuresti, a mai precizat presedintele Asociatiei Romane a Anteprenorilor de Constructii (ARACO).

Potrivit presedintelui ARACO, liderul consortiului infiintat recent pentru regiunea Olt este Trustul de Constructii, Imbunatatiri Funciare SA (TCIF-SA). Peste patru - cinci saptamani membrii consortiului vor avea o intalnire cu Agentia de Dezvoltare Regionala Oltenia pentru a stabili concret listele de proiecte din acesta zona, astfel incat sa se poata pregati pentru licitatii. Cu aceasta ocazie se va stabili si prima licitatie la care membrii consortiului urmeaza sa participe.

Societatile din componenta clusterului pentru Oltenia au profil comercial, de proiectare-cercetare si bancar, astfel incat consortiul cuprinde toate domeniile industriei constructiilor de la cele rezidentiale pana la infrastructura si instalatii.

Scopul acestor consortii este acela de a-si asigura participarea la licitatii in mod profitabil, a precizat Laurentiu Plosceanu. El a adaugat ca este posibil sa fie numeroase licitatii, astfel incat membrii consortiului sa aiba ocazia de a alege proiectele cele mai profitabile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: