Arbitrul pensiilor private va colabora cu ANPC pentru protectia consumatorilor

Data publicarii: 04-04-2007 | Economie

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au semnat un protocol de colaborare, iar domeniul care va fi vizat in mod deosebit va fi acela al informarii, care va trebui sa fie decenta si corecta, a informat CSSPP. Protocolul vizeaza schimbul de date si informatii intre cele doua institutii, in scopul intaririi stabilitatii si integritatii sistemului de pensii private si a sistemelor economic si financiar.

CSSPP si ANPC vor pune accent pe supravegherea publicitatii. "Informatia catre consumatori va trebui sa fie decenta si corecta, iar entitatile care isi vor face publicitate vor trebui sa probeze exactitatea afirmatiilor sau a prezentarilor din anunturile lor publicitare", se spune intr-un comunicat al Comisiei, remis marti agentiei NewsIn. Din acest punct de vedere, cele doua institutii vor supraveghea "atent" activitatea publicitara a administratorilor de fonduri de pensii private.

Autoritatile vor actiona impotriva publicitatii inselatoare. "In acest sens, CSSPP si ANPC vor efectua in comun investigatii sau anchete avand ca obiect verificarea legalitatii operatorilor economici din sistemul pensiilor private si a modului de prestare a serviciilor financiare specifice domeniului, actiuni care vor viza, in primul rand,  drepturile consumatorilor - participanti", se arata in comunicatul arbitrului pensiilor private.

Institutiile de supraveghere vor solutiona si plangeri, reclamatii sau sesizari care ar putea indica incalcarea drepturilor participantilor la sistemul pensiilor private.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: