Vanzatorii de apartamente sau terenuri ''umfla'' preturile cu cateva mii de euro peste noapte

Data publicarii: 05-04-2007 | Imobiliare

Preturile apartamentelor vechi de bloc din Capitala cresc de la o zi la alta, fara nicio justificare. O locuinta cu doua camere din cartierul Berceni, fara imbunatatiri, a ajuns sa se scumpeasca de la o zi la alta cu 5.000 de euro, ajungand la 68.000 euro, ceea ce inseamna un plus de 8%, se plang cei aflati in cautarea unei case. Aceeasi situatie se intalneste si in cazul terenurilor, indiferent ca sunt in centrul Bucurestiului ori in localitatile invecinate, noteaza Gandul.

Spre exemplu, metrul patrat la Corbeanca a crescut cu peste 60% intr-o singura saptamana, ajungand la nu mai putin de 100 de euro. "Sunt cresteri artificiale, fara nicio ratiune economica. Veniturile romanilor nu sunt mai mari, nu au aparut instrumente bancare noi si nici macar cererea nu s-a majorat astfel incat sa se explice aceste dezechilibre. Nu putem da vina nici pe strainii care investesc masiv in locuinte, pentru ca asa ceva nu s-a intamplat", a declarat analistul imobiliar Liviu Ureche.

El crede ca proprietarii nu fac altceva decat sa speculeze momentul pentru a obtine profit si cer din ce in ce mai mult pentru ca suntem in Uniunea Europeana. "Este o psihoza. Toti care detin o casa sau un teren vor sa se imbogateasca peste noapte, pentru ca au auzit ca pe piata imobiliara romaneasca se obtin castiguri foarte mari", explica el. Vanzatorii au ajuns chiar sa-si argumenteze cererile in fata potentialilor cumparatori cu explicatii de genul: "Am vazut la televizor ca se scumpesc locuintele".

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: