Sefii executivi ai Google au salariu anual simbolic, de numai un dolar

Data publicarii: 05-04-2007 | HR/Cariere

Google Inc a platit principalilor trei oficiali ai grupului un salariu anual pentru 2006 de un dolar, pentru al treilea an consecutiv si bonusuri de 1.723 dolari fiecare, reiese din datele contabile anuale ale companiei, relateaza Reuters. Aceasta plata este simbolica daca se ia considerare averea celor trei, co-fondatorii LarryPage, Sergey Brin  si directorul executiv Eric Schmidt, care detin impreuna doua treimi din actiunile ce ofera drept de vot ale Google, grup cu o capitalizare pe piata de 150 miliarde dolari.

Cei trei au cerut in al doilea trimestru al anului 2004, cu putin timp inainte de oferta publica initiala a grupului, ca Google sa le reduca salariul pana la un dolar pe an. Succesul fulminant pe piata al actiunilor Google i-a transformat pe cei trei in miliardari.

Inainte, Brin si Page aveau salarii de 150.000 dolari pe an iar Schmidt primea un salariu de 250.000 dolari pe an. Page a detinut actiuni Google in valoare de 29,2 miliarde dolari, reprezentand 28,2% din drepturile de vot ale companiei.

Brin a detinut actiuni Google in valoare de 28,6 miliarde dolari, reprezentand 27,7% din drepturile de vot iar Schmidt, care a devenit membru al Google la inceputul anului 2001, trei ani de la fondarea companiei, detine actiuni in valoare de 10,7 miliarde dolari, reprezentand 10,3% din drepturile de vot, reiese din raportul contabil.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: