Energia termica livrata de ELCEN in Capitala se scumpeste cu 10%, de luni

Data publicarii: 06-04-2007 | Economie

Energia termica, livrata de Electrocentrale Bucuresti, se va scumpi, de saptamana viitoare, cu aproximativ 10%, dupa ce societatea va creste tariful de la 109,8 lei/gigacalorie, cat este in prezent, la 121,3 lei, a declarat, vineri, directorul comercial al companiei, Irina Duica. "Incepand de la 9 aprilie, ANRE ne-a aprobat cresterea tarifelor de la 109,8 lei la 121 lei", a spus Duica. Potrivit acesteia, Consiliul General urmeaza sa decida daca va subventiona cresterea de tarif din fonduri locale sau daca majorarea de tarif va fi suportata de populatie printr-o majorare a pretului energiei termice.

Potrivit Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat concomitent si cresterea tarifelor la energie termica in Constanta cu 4%.

Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, a declarat, vineri, ca dupa Paste, Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide daca va subventiona majorarea de tarif sau va lasa populatia sa achite facturi mai mari.

ANRE a aprobat si transmis joi catre Electrocentrale Bucuresti tarife crescute la energia termica, potrivit declaratiei directorului general al Departamentului Preturi si Tarife din cadrul autoritatii, Viorel Alicus.

Electrocentrale Bucuresti livreaza energie electrica si termica in Bucuresti, Constanta si Mures.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: