CEC vrea sa-si deschida banca pentru locuinte si divizie de leasing in acest an

Data publicarii: 11-04-2007 | Finante-Banci

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a planificat deschiderea unei banci pentru locuinte in acest an si dezvoltarea activitatii de leasing, a spus miercuri presedintele institutiei, Eugen Radulescu. CEC va fi actionarul unic al bancii pentru locuinte, a precizat Radulescu, care a mentionat ca sumele necesare lansarii bancii sunt prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli din 2007, aprobat de actionari.

In prezent, pe piata romaneasca functioneaza doua banci de acest tip, HVB Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care ofera produse de economisire - creditare in special pentru persoanele care doresc un credit imobiliar.

CEC a primit o oferta din partea uneia din aceste doua banci pentru a distribui produsele de economisire - creditare prin reteaua bancii, cea mai extinsa din tara in acest moment, cu 1.364 de unitati, insa presedintele CEC a spus ca institutia pe care o conduce doreste sa isi dezvolte propria activitate de acest tip, pentru care  urmeaza sa aduca "know how" din strainatate.

Bugetul de venituri si cheltuieli, aprobat deja de actionari, prevede alocarea unei sume de 170 de milioane de lei pentru investitii in dezvoltarea sistemului informatic, a activitatii de carduri si pentru celelalte produse pe care institutia doreste sa le dezvolte.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: