Locuintele vor avea preturi mai mari cu 50% in urmatorii trei-cinci ani

Data publicarii: 12-04-2007 | Imobiliare

Pretul proprietatilor va creste, in urmatorii cinci ani, cu cel putin 50% in functie de locatie si proiect, pe fondul majorarii costurilor cu forta de munca in constructii si scumpirii terenurilor, potrivit estimarilor companiei imobiliare Esop cu privire la piata bucuresteana.

Reprezentantii Esop sustin ca in urmatorii trei-cinci ani, pretul de vanzare a proprietatilor va fi mai mare cu cel putin 50% si pun acest lucru pe cererea tot mai mare de locuinte datorita impulsionarii cererii de credite ipotecare datorate schimbarilor anuntate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin care avansul nu va mai fi obligatoriu si prin care vor exista modificari ale plafoanelor maxime de indatorare.

Segmentul cel mai dinamic al pietei rezidentiale va fi cel al apartamentelor pentru clasa medie si medie plus. Pentru clasa medie, cei mai importanti factori care influenteaza decizia de cumparare sunt proximitatea mijloacelor de transport in comun, a centrelor comerciale, parcurilor, spatiilor verzi, dar si distantele fata de centru. In prezent, pretul locuintelor pentru clasa medie si medie plus, este cuprins intre 1.000-1800 euro/mp construit.

Esop Consulting este o companie imobiliara romaneasca infiintata in 2002, care se pozitioneaza in topul primelor cinci companii din Bucuresti, pe segmentul inchirierilor de birouri, potrivit companiei.

NewsIn