Prin parteneriat cu ANIMMC, Libra Bank ofera acces IMM-urilor la fonduri nerambursabile

Data publicarii: 12-04-2007 | Finante-Banci

Semnarea parteneriatului de colaborare dintre Libra Bank si ANIMMC (Autoritatea Nationala pentru Intreprinderi  Mici si Mijlocii) aduce o serie de beneficii IMM-urilor din Romania, care au acum acces si prin Libra Bank la fondurile nerambursabile, alocate dezvoltarii acestui sector, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. 

In cadrul acestui parteneriat, prin Libra Bank vor fi derulate o parte din finantarile nerambursabile, acordate de bugetul de stat. Astfel, pot beneficia de acest program intreprinderile mici si mijlocii,  microintreprinderile, precum si intreprinderile nou-infiintate. O conditie importanta mentionata in protocolul incheiat intre Libra Bank si ANIMMC se refera la destinatia acestor fonduri nerambursabile: ele vor fi alocate doar pentru proiectele de investitii in echipamente noi.

O data ce un IMM indeplineste conditiile de acces la finantare nerambursabila trebuie doar sa asigure din surse proprii 15% din valoarea totala a proiectului propus, restul proiectului putand fi finantat de catre Libra Bank. Indiferent de valoarea totala a proiectului pentru care apeleaza la banca, finantarea nerambursabila pe care o primeste IMM-ul este de maximum 50.000 euro.

Mai mult, in completarea finantarii nerambursabile pusa la dispozitie de catre ANIMMC, pentru a sprijini accesul IMM-urilor la aceste fonduri, FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) va garanta creditele acordate acestora de catre banci.

"IMM-urile reprezinta o sfera de maxim interes pentru Libra Bank si suntem ferm convinsi ca parteneriatul semnat recent cu ANIMMC va sustine eforturile bancii noastre de a oferi acestora finantarea de care au nevoie. IMM-urile sunt firme in plina dezvoltare, iar reprezentantii lor nu au timp pentru birocratie si proceduri complicate; de aceea Libra Bank ofera solutii simple, specializate pe afacerea respectiva si mai ales rapide, singurele modalitati de a veni in intampinarea ritmului intens de activitate al unui IMM", a declarat Emil Bituleanu, Vicepresedinte Libra Bank.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: