Raportul privind reducerea tarifelor la roaming, votat in comisie la PE

Data publicarii: 12-04-2007 | International

Comisia de Industrie, Cercetare si Energie a Parlamentului European a respins amendamentul propus de parlamentarul european din grupul socialistilor europeni, Katerina Batzeli, cu privire la derogarea de la prevederile reglementarii privind reducerea tarifelor de roaming a Romaniei si Bulgariei.

Legislativul comunitar analizeaza varianta scaderii cu pana la 70% a tarifelor de roaming, ca urmare a preturilor exagerate impuse de furnizori. Katerina Batzeli a depus un amendament prin care cerea o derogare de doi ani pentru Romania si Bulgaria pe motiv ca pietele de telefonie din aceste doua tari sunt imature si au nevoie de investitii in scopul dezvoltarii retelelor. Pentru utilizatorii de roaming acest lucru inseamna scaderea costurilor la facturi fata de nivelul prezent, din momentul publicarii in Monitroul Oficial al Uniunii Europene.

"Nu se poate spune acuma cat va fi acest procent (n.red. de scadere a tarifelor la roaming), pentru ca exista un tarif maximal si depinde de fiecare companie cu cat se va incadra in acest tarif. Oricum, asa in medie, scaderea va fi de cel putin 20%", a declarat joi, pentru The Money Channel, vicepresedintele PPE-DE, Marian Marinescu.

Votul in plenul PE va avea loc in mai.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: