AIG Life se asteapta la o crestere a veniturilor cu 40% in acest an

Data publicarii: 13-04-2007 | Afaceri

Compania romaneasca de asigurari de viata AIG Life estimeaza o crestere cu 40% a veniturilor in 2007, dupa ce a subscris in 2006 prime in valoare de aproape 140 milioane lei, pe baza mentinerii unei tendinte a afacerii, declarat directorul AIG Life Theodor Alexandrescu. Compania de asigurari a inregistrat in 2006 prime in valoare de aproape 140 milioane lei, cu peste 33% fata de anul anterior, a explicat Alexandrescu.

In plus, activele au crescut anul trecut cu 45%, la 310,7 milioane lei. "Profitul brut a ajuns la nivelul de aproape 24 milioane lei, in crestere cu 68% in lei fata de anul 2005", arata compania intr-un comunicat remis, joi, NewsIn.

"Aceste rezultate financiare au la baza cresterea numarului de vanzari noi atat ca numar de clienti cat si ca prima medie pe client, diversificarea distributiei cu accent pe distributia directa si alternativa, precum si gradul inalt de retentie din portofoliul existent", spune compania.

Compania a reiterat interesul pentru industria pensiilor private si pentru dezvoltarea de noi produse de asigurare, pentru a ajuta in cazul imbolnavirii si a oferi beneficii de servicii medicale.

Actionarul majoritar al companiei romanesti, infiintata in 1998, este American Life Insurance Company (ALICO), iar AIG detine toate actiunile ALICO. Grupul mai este prezent in Romania prin divizia de asigurari general, AIG Romania si prin fondul de investitii AIG New Europe Fund.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: