Steven Spielberg si Neil Diamond, in topul Forbes al celor mai scumpe divorturi

Data publicarii: 13-04-2007 | Lifestyle

Regizorul Steven Spielberg, jucatorul de baschet Michael Jordan si cantaretul Neil Diamond conduc in topul revistei Forbes al celor mai costisitoare divorturi ale celebritatilor, potrivit Reuters. Michael Jordan a divortat de sotia lui Juanita Vanoy, dupa un mariaj care a durat aproape 18 ani, iar Forbes a anuntat ca Vanoy ar putea primi jumatate din averea sportivului.

Michael Jordan a castigat cea mai mare parte din avere alaturi de sotia lui, care ar putea pleca dupa divortul pe care l-a intentat anul trecut cu nu mai putin de 150 de milioane de dolari.

O suma asemanatoare a platit si Neil Diamond celei de-a doua sotii, asistenta de productie in televiziune Marcia Murphey cu care s-a casatorit in 1969. Ei au divortat in 1996, iar Diamond a spus mai tarziu ca Murphey a meritat fiecare banut pe care l-a castigat dupa divort.

Primul mariaj al regizorului Steven Spielberg cu actrita Amy Irving s-a incheiat in 1989, iar Irving a incasat aproape jumatate din sumele castigate de Spielberg din filmele sale, in jur de 100 de milioane de dolari. Potrivit revistei Forbes, Irving a castigat aceasta suma dupa ce a contestat contractul prenuptial pe care cei doi il intocmisera in graba, pe un servetel.

Pe locul al patrulea in topul celor mai costisitoare divorturi ale starurilor de afla actorul Harrison Ford. Acesta i-a platit primei sale sotii, Melissa Mathison, 85 de milioane de dolari. Potrivit Forbes, cei doi au negociat, in timpul casatoriei, ca in cazul in care divorteaza ea sa primeasca si o parte din banii pe care el ii va castiga dupa divort.

Kevin Costner ocupa locul al cincilea in top. El i-a lasat fostei lui sotii, Cindy Silva, cu care a fost casatorit timp de 16 ani, 80 de milioane de dolari.

Fostul component al trupei Beatles, Paul McCartney, i-a platit modelului Heather Mills 60 de milioane de dolari, dintr-o avere totala de 700 de milioane de dolari.

Regizorul filmului Titanic, James Cameron, a ocupat locul al saptelea in top, dupa ce i-a platit fostei sotii, actrita Linda Hamilton, jumatate din suma castigata cu Titanic, adica aproximativ 50 de milioane de dolari.

Michael Douglas se afla pe locul opt in top, cu suma de 45 de milioane de dolari platita primei sale sotii, Diandra.

Locul al noualea este ocupat de cantaretul Lionel Richie, care i-a lasat celei de-a doua sotii, Diane, 20 de milioane de dolari.

Pe ultimul loc in top se afla Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, care a scapat mult mai ieftin dupa anularea casatoriei dintre el si modelul texan Jerry Hall, platindu-i acesteia 15 de milioane de dolari.

NewsIn