Pretul terenurilor din sud-estul Bucurestiului de cinci ori mai mic decat cel din nord

Data publicarii: 13-04-2007 | Imobiliare

Analistii imobiliari de pe piata bucuresteana sustin ca preturile terenurilor intravilane din sud-estul Capitalei este de doua pana la cinci ori mai mici decat in zona nordica, ceea ce constituie motorul dezvoltarii imobiliare din sud-estul Bucurestiului.

Un teren intravilan se vinde in partea de sud-est intre 30 euro/mp pe Soseaua Oltenitei si 80 de euro/mp in zona Popesti Leordeni, in vreme ce in nordul Bucurestiului pretul ajunge si la 600 euro/mp (Otopeni - 300 euro/mp, Pipera - 600 euro/mp).  In opinia analistilor, achizitionarea terenurilor rezidentiale in zona de sud-est a Capitalei reprezinta in acest moment cea mai buna investitie pe termen scurt si mediu si poate aduce profit consistent potentialilor investitori care vor construi locuinte.

Conform consultantilor companiei Euroest, tranzactiile cu terenuri in sud-estul Capitalei este o afacere profitabila datorita preturilor scazute, comparativ cu celelalte zone, fapt ce va duce implicit la dezvoltarea zonei si la constructia de cartiere rezidentiale.

"Cartierele limitrofe sunt aglomerate, iar tendinta populatiei este de a migra spre zone aerisite, verzi. Sud-estul Capitalei este ideal pentru constructii rezidentiale si logistice, aici gasindu-se atat suprafete intravilane de 500-1.500 mp pentru constructii individuale cat si terenuri extravilane cu preturi de 12-15 euro/mp, intre 10.000 si 80.000 mp, pretabile pentru dezvoltarea cartierelor rezidentiale", sustin cei de la Euroest.

Reprezentantii companiei CB Richard Ellis (CBRE) spun si ei, intr-o analiza asupra pietei imobiliare din Capitala, ca interesul dezvoltatorilor se va orienta catre zonele secundare cum ar fi Prelungirea Ghencea, Colentina, Titan sau Berceni, dar si catre zonele periferice din sud-estul Bucurestiului, care ofera suprafete mai mari de teren la preturi mai mici, comparativ cu zonele ultracentrale si centrale unde oferta de terenuri este foarte redusa, iar preturile sunt ridicate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: