Cehii vor putea scoate bani de pe card si in magazine, nu doar la bancomate

Data publicarii: 13-04-2007 | International

Cea mai mare banca ceha dupa numarul de clienti, Ceska Sporitelna, parte a grupului Erste Bank, a anuntat ca va oferi, din luna iunie, serviciul Cash Back, prin care clientii sai vor putea retrage bani de pe card si in magazinele partenere ale bancii. Banca a pregatit clientilor sai si alte inovatii: un card de debit prepaid si un card de credit pentru micii intreprinzatori si companii, precum si automate pentru plata cu cardul la benzinarii, pay-at-the-pump. In plus, toate cardurile emise de acum inainte de Ceska Sporitelna vor fi carduri cu chip.

"Principalul avantaj al serviciului Cash Back este posibilitatea de a retrage sume de bani mai mici decat este permis in cazul retragerilor de la ATM-uri. De asemnea, clientii vor beneficia de comisioane mai avantajoase", a declarat Miloslav Køeèan, directorul directiei de carduri din cardul Ceska Sporitelna.

"Serviciul functioneaza astfel: in cazul cumparaturilor de peste 300 de coroane cehe (CZK), clientii vor putea retrage bani cu o valoare de pana la 1.500 de coroane, fara nici o limita minima", a adaugat reprezentantul bancii cehe.

Un alt proiect pilot inovator pe care Ceska Sporitelna il testeaza este asa-numitul automat pay-at-the pump, un dispozitiv plasat in benzinarii la care utilizatorii pot face singuri plati cu ajutorul cardului de combustibil.

De asemenea, din vara, banca va oferi clientilor sai un card de debit pre-paid destinat companiilor.

Posesorii acestor carduri vor putea face plati la comercianti sau retrageri de bani de la ATM-uri in limita creditului pre-platit, acesta putand fi reincarcat.

Cardurile pre-paid vor putea fi folosite chiar si de clientii care nu au conturi deschise la Ceska Sporitelna. Banca ceha va mai lansa si un card de credit pentru clientii corporativi, cu o perioada de gratie de 50 de zile pentru plata dobanzii, in cazul platilor la comercianti.

Din septembrie 2006, Ceska Sporitelna a emis peste 700.000 de carduri cu chip, care reprezinta peste 20% din totalul cardurilor emise de banca, 3,1 milioane de carduri de debit.

Grupul financiar Ceska Sporitelna are 5,3 milioane de clienti, fiind astfel cea mai mare banca ceha dupa numarul de clienti. Banca are o retea de 640 de unitati si 1.090 de ATM-uri.

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: