Banca Italo Romena va avea din 2 mai un nou director general din grupul Veneto Banca

Data publicarii: 13-04-2007 | HR/Cariere

Banca Italo Romena, subsidiara romaneasca a grupului financiar italian Veneto Banca, va avea din 2 mai un nou director general, Antonio Bianchin, care il va inlocui in aceasta functie pe Athos Varusio, a informat, vineri, un comunicat al institutiei. Antonio Bianchin, a carui cariera profesionala s-a desfasurat in intregime in cadrul grupului Veneto Banca, a ocupat pana in prezent functia de responsabil comercial zonal in cadrul directiei comerciale a Bancii Meridiana, o subdidiara a Veneto Banca care opereaza in sudul Italiei.

Schimbarea la varful institutiei a fost anuntata de presedintele Bancii Italo Romena, Franco Antiga, in cadrul unei intalniri din 10 aprilie. " Dintotdeauna am fost atenti la dezvoltarea, valorificarea resurselor umane si la transmiterea unei culturi organizationale cu o importanta conotatie internationala. Acest fapt ne permite sa alegem manageri din interior, capabili sa gestioneze in mod calitativ societati financiar-bancare ce opereaza in zone diferite", a spus Antiga.

Athos Varusio, actualul director general al bancii, a declarat in 28 martie, odata cu prezentarea rezultatelor financiare ale bancii pe 2006, ca va parasi in acest an conducerea institutiei romanesti, pentru a se muta la o banca a grupului din Italia.

Profitul dupa impozitare al Bancii Italo Romena a urcat in 2006 cu 16,1% fata de 2005, pana la 7,5 milioane euro, datorita cresterii puternice a volumului portofoliului de credite administrate.

Banca Italo Romena avea la finalul anului trecut active de peste 1,33 miliarde lei (376,7 milioane euro) si detinea o cota de piata de 0,88% dupa acest criteriu, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

NewsIn