ABN Amro a inregistrat un profit net de 1,31 miliarde euro in primul trimestru al 2007

Data publicarii: 16-04-2007 | International

Banca ABN Amro, care se afla in discutii cu grupul bancar Barclays privind o eventuala fuziune, a anuntat luni castiguri substantiale pentru primul trimestru al 2007, pe fondul aparitiei unui consortiu rival interesat de preluarea bancii olandeze, relateaza Reuters. Cea mai mare banca olandeza a anuntat ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat o majorare cu 30,6% a profitului net, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 1,31 miliarde euro (1,77 miliarde dolari).

Castigurile pe actiune au crescut cu 30% pana la 0,65 euro pe actiune, fata de 0,50 euro pe actiune inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca.

ABN Amro a precizat ca aceste rezultate sunt preliminare, fiind emise inainte de data oficiala a publicarii raportului financiar, planificata pentru 26 aprilie

Grupurile bancare ABN Amro si Barclays au demarat luna trecuta discutiile privind o eventuala fuziune dupa ce ABN a fost supus unei presiuni venite din partea investitorilor, printre care si fondul britanic de hedging TCI, care cereau vanzarea sau divizarea ABN pentru a majora castigurile actionarilor dupa mai multi ani de performante mai putin reusite.

Grupul bancar britanic Royal Bank of Scotland a contactat saptamana trecuta banca olandeza cu un plan privind impartirea ABN, ale carei parti ar urma sa fie preluate de grupurile RBS, Santander si Fortis, cerand grupului olandez si permisiunea de a analiza datele contabile pentru a putea lansa o oferta.

Insa surse familiare cu aceasta situatie au declarat ca ABN nu va oferi datele contabile proprii acestui consortiu pana cand nu va primi detalii suplimentare despre planurile consortiului.

In comunicatul de luni, presedintele consiliului de administratie al ABN, Rijkman Groenink, a declarat ca grupul pe care il conduce se afla pe calea cea buna privind realizarea obiectivului propus, de a inregistra castiguri de 2,30 euro pe actiune in 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: