Intesa Sanpaolo a facut o oferta de preluare a grupului bancar CR Firenze

Data publicarii: 16-04-2007 | International

Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo a facut o oferta de preluare bancii CR Firenze, a carei valoare pe piata depaseste 4,5 miliarde euro (6,1 miliarde dolari), a anuntat luni cotidianul Financial Times, relateaza Reuters. Directorul executiv al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, a fost citat intr-un interviu spunand ca dupa achizitia CR Firenze ar mai putea urma alte preluari in doua alte regiuni ale Italiei, Marche si Emilia-Romagna.

Conform Financial Times, Passera nu a precizat cat a oferit Intesa Sanpaolo pentru grupul bancar CR Firenze, declarand insa ca aceasta tranzactie va fi realizata in numerar.

"Am depus o oferta interesanta, mai buna decat o orice ar putea propune o alta banca. Suntem increzatori ca CR Firenze va analiza cu atentie oferta noastra", a declarat Passera.

Intesa, a saptea banca din Europa daca se ia in considerare valoarea de piata, anuntase la sfarsitul saptamanii trecute ca analizeaza posibile achizitii in Italia, precum si in Europa centrala si de est, alocand peste 12 miliarde euro pentru achizitii si investitii.

Grupurile bancare Banca Intesa si Sanpaolo IMI au fuzionat in cursul anului trecut, pentru a crea a saptea banca europeana ca marime.

Cele doua banci italiene, Intesa si Sanpaolo IMI, detin impreuna peste sase mii de filiale, in acest calcul fiind incluse si unitatile Cariparma si FriulAdria. Acest numar de sase mii de filiale inseamna dublul celor detinute de cel mai apropiat concurent al lor, Unicredit.

Entitatea bancara rezultata prin fuziunea bancilor Intesa si Sanpaolo este liderul de piata in cele mai multe zone ale Italiei, cu o cota de piata de 19%, in partea de nord-est, de 14%, in centrul tarii, respectiv de 23,6%, in zona bogata de nord-vest a Italiei.

NewsIn