Preturile terenurilor de pe Valea Prahovei s-au dublat si se apropie de cele din Capitala

Data publicarii: 16-04-2007 | Imobiliare

Analistii imobiliari ai Euroest sustin ca preturile terenurilor de pe Valea Prahovei s-au dublat in ultimul an de zile, iar in prezent un metru patrat (mp) in Sinaia si Predeal poate ajunge la 850 de euro, la fel de mult ca in zona de nord a Capitalei, unde preturile terenurilor ajung la 800 euro. Potrivit companiei imobiliare Euroest, cererea de terenuri pe Valea Prahovei se concentraza mai mult in statiunile cunoscute ca Sinaia, Busteni, Predeal si Azuga, unde preturile terenurilor variaza in prezent intre 500-850 euro/mp, iar in zonele fara utilitati ajung la 100 euro/mp. In acelasi timp, in nordul Bucurestiului pretul pentru un metru patrat de teren ajunge 300 euro in Otopeni si chiar la 600-800 euro in Pipera.

"Preturile terenurilor de pe Valea Prahovei se apropie de cele din Bucuresti, se incadreaza in general intre 200-450 euro/mp, iar in zonele foarte bune ajung la 850 euro/mp", sustin cei de la Euroest, care mai spun ca un teren in Busteni, la partia Kalinderu, de exemplu, cu o suprafata de 700 mp si toate utilitatile costa 315.000 de euro, pretul pe metrul patrat situandu-se, astfel, in marja de mijloc.

Analistii imobiliari mai spun ca goana dupa terenuri pentru dezvoltarile imobiliare de mare anvergura atat pe valea Prahovei cat si in Capitala se poate justifica prin faptul ca investitiile se pot amortiza in circa doi ani de zile, iar profitul este insemnat. In aceste conditii, analistul Radu Zilisteanu este de parere ca pe Valea Prahovei preturile pe metrul patrat vor fi chiar mai mari cu 45-50%, mai ales ca in aceasta zona cu potential turistic ridicat oferta nu este foarte bogata.

NewsIn