Austriecii de la WIFI ajuta romanii sa se reorienteze profesional indiferent de varsta

Data publicarii: 17-04-2007 | HR/Cariere

WIFI International, detinut de Camera de Comert a Austriei, a deschis centrul de training, WIFI Romania, pentru cei care vor sa se reorienteze profesional indiferent de varsta, a anuntat, marti, compania austriaca. WIFI se adreseaza antreprenorilor, celor care isi lanseaza o afacere, intreprinderilor mici si mijlocii, muncitorilor calificati, camerelor de comert si organizatiilor neguvernamentale, dar si managerilor si ofera sesiuni de pregatire in cadrul companiilor. "Cea mai mare problema cu care ne-am confruntat in Romania a fost lipsa fortei de munca. Este important atat pentru companiile romanesti, cat si pentru cele straine care vin aici sa aiba oameni bine pregatiti", a spus atasatul comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Johannes Becker,  la seminarul organizat marti de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si WIFI Romania.

Potrivit secretarului general al AOAR, Cristian Parvan, in acest moment, la nivel european, se lucreaza la un sistem prin care cetatenii sa poata lua parte la cursuri de reorientare profesionala care sa le permita trecerea mai usora de la un loc de munca la altul, in cazul in care meseria in care s-au specializat nu mai are cautare pe piata muncii, la un moment dat. El a mai precizat ca Romania ocupa ultimul loc in Europa in ceea ce priveste reorientarea profesionala. "Trebuie sa intelegem faptul ca s-au dus vremurile in care o meserie era transmisa din tata in fiu. Trebuie sa fim pregatiti pentru a ne orienta spre altceva, in orice moment al vietii noastre", a adaugat este Parvan.

Principalele domenii aflate in criza de forta de munca in Romania, in acest moment, sunt constructiile si serviciile. "Lipsa personalului calificat ne face sa ne temem pentru constructiile noastre", a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru. El a adaugat ca se doreste ca sistemul de invatamant sa se bazeze 20 % pe teorie si 80 % pe practica. "Prin WIFI, dorim sa abordam reorientarea profesionala de la mistrie pana la managementul de varf", a mai spus Pogonaru.

WIFI este un departament al Camerei de Comert a Austriei, cu peste 80 de filiale in tara de origine, precum si in Ungaria, Polonia, Croatia, Slovacia. WIFI, care are angajati 11.000 de traineri profesionisti, in toate domeniile, sustine anual 25.000 de traininguri, la care participa mai mult de 290.000 de oameni. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 130 milioane de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: