ING Asigurari de Viata a depus cererea de avizare pentru pilonul II de pensii private

Data publicarii: 18-04-2007 | Finante-Banci

Compania de asigurari de viata a grupului ING a depus marti documentatia pentru pilonul II de pensii administrate privat obligatorii, a declarat, miercuri, directorul general al institutiei, Bram Boon. ING Asigurari de Viata va incepe activitatea pe pilonul III de pensii facultative din 1 mai, a mai spus directorul societatii. ING a fost prima companie ce a primit avizarea ca administrator pe pilonul III si pentru schema de pensie.

Titlurile cu venit fix, precum obligatiunile pe termen mediu si lung, vor reprezenta 75% din portofoliul de investitii al fondului, in vreme ce restul de 25% va consta in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a mai anuntat ING Asigurari de Viata.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat la inceputul lunii aprilie compania ING Asigurari de Viata ca administrator de fonduri de pensii facultative si prospectul schemei de pensii facultative - ING Clasic. De asemenea, in luna martie, ING Asigurari de Viata a notificat CSSPP pentru obtinerea autorizarii prospectului celui de al doilea fond de pensii facultative.

Sistemul pensiilor facultative sau pilonul III de pensii va fi finantat din contributiile suplimentare si optionale ale celor care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor. O persoana poate contribui la sistemul de pensii facultative cu cel mult 15% din venitul brut si poate beneficia de pensie cand implineste 60 de ani. Contributiile in acest sistem sunt deductibile fiscal in limita a 200 euro pentru angajator si 200 euro pentru angajat.

Potrivit unor calcule ale operatorilor din piata, o contributie lunara de 20 euro pe o perioada de 25 ani in acest sistem va aduce o pensie de 140 euro lunar, pe timp de 15 ani, in cazul fondurilor de pensii facultative. Estimarile au vizat un randament mediu anual de 7%, in euro. Astfel, contributia totala la sfarsitul perioadei de 25 ani de cotizare ar insuma 6.000 euro, iar cu fructificarea capitalului prin investitii va ajunge la 25.000 euro, ceea ce ar putea conduce la o pensie lunara de 140 euro, pe timp de 15 ani.

ING Asigurari de Viata a inregistrat, in 2006, un profit brut de 41,8 milioane lei (12,36 milioane euro), in crestere cu 21,3% fata de 2005 si un venit net din prime de asigurare de 434 milioane lei (128,34 milioane euro), cu 11% mai mult decat in anul anterior. Veniturile totale ale ING Asigurari de Viata au atins, in 2006, valoarea de 541,8 milioane lei (160,21 milioane euro) cu 9,7% mai mult decat in 2005. Cota de piata a ING Asigurari de Viata a ajuns, anul trecut, la 41,2%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: