Fondurile de investitii SGAM Fund, primele fonduri off-shore disponibile pe piata romaneasca

Data publicarii: 24-04-2007 | Finante-Banci

BRD - Groupe Societe Generale distribuie prin 6 entitati din reteaua sa (Grupul Dorobanti din Bucuresti, precum si Grupurile Iasi, Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov) unitati ale fondului de investitii SGAM Fund, o societate de investitii cu capital variabil (SICAV), constituita in Luxemburg si administrata de Societe Generale Asset Management Paris, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Distribuirea unitatilor de fond se va extinde in timpul acestui an si in restul retelei BRD-Groupe Societe Generale.

BRD - Groupe Societe Generale comercializeaza 11 sub-fonduri din totalul de 61 sub-fonduri SGAM Fund, oferind astfel investitorilor din Romania acces la pietele internationale.

Sub-fondurile propun portofolii variate de active si abordeaza strategii adaptate diverselor zone geografice, sectoare economice si niveluri de capitalizare.

Sub-fondurile se adreseaza tuturor profilurilor de risc, fiind accesibile atat clientilor persoane fizice, cat si clientilor persoane juridice. Prin plasamentele in SGAM Fund, investitorii pot beneficia de potentialul de crestere al companiilor cotate din Statele Unite, Zona Euro si Japonia, de dinamica economiei din China sau Europa Centrala si de Est, precum si de evolutia companiilor cu expunere pe sectoare economice - metale pretioase si energie.

Valoarea minima a investitiei este de 5.000 EUR sau echivalent, pentru fiecare noua investitie si pentru fiecare categorie de active.

In acelasi timp, investitorii orientati catre investitiile monetare sau diversificate pe piata romaneasca au la dispozitie fondurile Simfonia 1 (fond monetar) si Concerto (fond diversificat), administrate de SG Asset Management - BRD SAI.

Capitalul investit este gestionat de Societe Generale Asset Management, una dintre primele 20 de societati de administrare de active pe plan mondial, cu peste 350 de miliarde de euro sub administrare. Societe Generale Asset Management este filiala de administrare de active a Grupului Societe Generale, cea de-a sasea mare banca din zona euro.

Incepand din anul 2000, SGAM este notata cu calificativul AM2+ de catre Fitch Ratings, cel mai mare rating acordat acordat unei companii de administrare de active pentru ansamblul activitatilor sale.

Redactia BankNews.ro