MasterCard: 490 de milioane de consumatori din Europa vor beneficia de SEPA

Data publicarii: 26-04-2007 | Finante-Banci

MasterCard saluta adoptarea Directivei privind Serviciile de Plata (Payment Services Directive - PSD) de catre Parlamentul European. Adoptarea acestei Directive este un pas important catre formarea Zonei Unice de Plati Euro (Single Euro Payments Area - SEPA). SEPA va aduce castiguri semnificative, va incuraja competitia, va insemna o reducere a costurilor totale legate de plati in Uniunea Europeana si astfel va imbunatati competitivitatea in intreaga Uniune, se arata intr-un comunicat de presa al Mastercard remis BankNews.ro.

Scopul SEPA este sa permita consumatorilor si companiilor sa realizeze plati de debit in cadrul Zonei Economice Europene, de la aceeasi banca sau din acelasi cont de card, la fel de usor si de sigur ca si cum ar fi facut plati in propria tara. SEPA va reduce costurile si va creste numarul de optiuni pentru 490 milioane de consumatori.

Javier Perez, Presedinte MasterCard Europe spune: "MasterCard este un sustinator puternic al SEPA si adoptarea Directivei privind Serviciile de Plata de catre Parlamentul European este o veste buna pentru toti participantii deoarece inlatura barierele juridice si creeaza un cadru legal unitar pentru zona europeana de plati."

"Introducerea SEPA reprezinta un castig clar pentru fiecare dintre consumatorii europeni, de exemplu pentru cei care calatoresc foarte mult in interes de afaceri sau in vacanta si care efectueaza plati in strainatate. Similar, companiile europene vor vedea beneficiile prin reducerea procedurilor administrative si realizarea mai rapida a platilor."

MasterCard nu numai ca sustine SEPA, dar este una dintre primele companii care s-a implicat in acest proiect. Crearea Maestro de catre bancile europene in 1992 ca prim program de plata de debit, utilizabil in intreaga Europa, a reprezentat un pas catre SEPA, chiar inainte ca initiativa sa fie sustinuta la nivelul intregii industrii.

Javier Perez adauga: "Europa este pregatita pentru Maestro, care este si a fost marca cea mai des emisa si acceptata. Maestro ajuta consumatorii si companiile sa faca economii si este un produs compatibil SEPA, fiind detinut de unul din doi europeni."

Redactia BankNews.ro