Sapte companii europene de cale ferata se aliaza pentru a face concurenta zborurilor

Data publicarii: 27-04-2007 | Turism

Compania germana de cale ferata Detsche Bahn pune la cale o alianta cu alti sase operatori din bransa, pentru a imbunatati coordonarea transporturilor internationale si pentru a intari concurenta fata de companiile aeriene, a spus joi un director de la Deutsche Bahn, informeaza Reuters.

Karl-Friedrich Rausch, membru al consiliului executiv al companiei Detsche Bahn, a declarat pentru Reuters ca reprezentantii oficiali ai departamentelor de cai ferate din Austria, Elvetia, Austria, Olanda, Belgia si Marea Britanie, lucreaza la un plan de cooperare cunoscut sub numele de "Railteam" ( "Echipa Cailor Ferate "), pentru imbunatatirea calitatii serviciilor si atragerea celor care calatoresc cu avionul.

" Scopul nostru este sa crestem competitivitatea transportului de persoane fata de companiile aeriene", a adaugat Rausch."Activitatea cailor ferate se desfasoara deja la nivel international, iar evolutia din ultimii 170 de ani o recomanda ca pe un serviciu de nivel national. Vrem sa oferim servicii pe masura"

Managerul a mai spus de asemenea ca Bahn castiga aproximativ 200 de milioane de euro, respectiv 8 % din veniturile sale anuale, in urma transportului international de persoane si ca intentioneaza sa mareasca acest castig la cifra de 300 de milioane de euro in urmatorii cinci ani.

Rausch a mai spus ca noile legaturi destinate transportului de mare viteza vor reduce timpul de calatorie cu mult sub patru ore ( cum va fi cazul cursei Frankfurt -Paris incepand cu luna iunie) pana la o durata de doua ore si ca astfel va creste competitivitatea transportului de persoane pe calea ferata fata de zboruri.

Detsche Bahn se pregateste de mai multi ani pentru o listare pe Bursa Valorilor. Se spera ca oferta publica initiala va fi facuta in urmatorii doi ani. Aceasta a mai fost luata in considerare in trecut, respectiv pentru pentru anul 2006, dar a fost amanata.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: