Patru companii si un club vor finanta cu 227.000 lei amenajarea malurilor Dambovitei

Data publicarii: 03-05-2007 | Finante-Banci

Distrigaz Sud, Buzmann Industries, Raiffeisen Bank, Marriott Hotels si Rotary Club vor finanta cu aproape 227.000 lei amenajarea spatiului verde de-a lungul raului Dimbovita, intre Piata Unirii si Podul Cotroceni, a declarat, miercuri, inginerul sef in cadrul Marriott Bucuresti, Cristian Badea. Reprezentantul Marriott a mai spus ca in urma cu doua zile a inceput deja procesul de defrisare, iar intregul proiect de amenajare a raului Dambovita va dura aproximativ trei saptamani.

Marriott a lansat, miercuri, impreuna cu mai multi parteneri, proiectul "Dambovita verde", care presupune plantarea de copaci, in principal tei si otetari, arbusti - forsytia si plante agatatoare - iedera pe malurile riului.

Fiecare partener are alocat un tronson al Dambovitei, de aproximativ 250 de metri, caruia trebuie sa-i finanteze amenajarea.

Doua tronsoane, situate intre Podul Cotroceni si Podul Ciurel, nu au primit inca sustinere financiara din partea niciunei companii.

Finantarea intregului proiect, de amenajare a raului Dimbovita intre Piata Unirii si Podul Ciurel, este estimata la circa 324.000 de lei.

Amenajarea va fi realizata de Garden Center Grup, care se va ocupa si de intretinerea copacilor si plantelor timp de un an.

Finantatorii vor insa ca aceasta companie sa se ocupe si dupa scurgerea termenului de an de zile de intretinere, deoarece nu au incredere in serviciile prestate de Administratia Domeniului Public.