Turismul de business din marile orase, principala sursa de venit a hotelierilor

Data publicarii: 04-05-2007 | Turism

Datele furnizate ieri de Institutul National de Statistica arata ca in primul trimestru al anului 2007 Bucurestiul si orasele resedinta de judet au ajuns sa ocupe primul loc in clasamentul zonelor turistice din Romania. Situatia poate parea incredibila, in conditiile in care lunile ianuarie si februarie sunt, in mod traditional, aducatoare de turisti pentru statiunile montane. Numai ca vremea foarte calda a gonit turistii de la munte, iar in aceste conditii marile orase au avut o pondere de 47,4% din totalul innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare. In clasament urmeaza statiunile balneare, cu 21,6% si abia pe locul trei statiunile montane, cu un procentaj de 16,3% din total.

Culmea, desi turismul montan a mers prost, per ansamblu lucrurile stau destul de bine: numarul de turisti straini in Romania a crescut in primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cu 9%, la 256.000 de persoane. Aderarea la Uniunea Europeana a contribuit semnificativ la cresterea turismului de business si a compensat "gaura" produsa de sezonul de iarna ratat. De altfel, sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primele trei luni de 1,17 milioane de persoane, in crestere cu 10,5% fata de trimestrul I al anului 2006. Majoritatea vizitatorilor straini provin din tari situate in Europa (94,5%).

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in primul trimestru s-au ridicat la 2,92 milioane, in crestere cu 3,1% fata de cele din trimestrul I 2006.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 79,9% din numarul total de innoptari.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: