Bank of America a dat in judecata ABN Amro deoarece vanzarea LaSalle a fost oprita

Data publicarii: 05-05-2007 | Finante-Banci

Bank of America a dat in judecata vineri banca olandeza ABN Amro, din cauza acordului privitor la cumpararea subsidiarei americane LaSalle a ABN de catre Bank of America, relateaza Reuters.

A doua banca americana, Bank of America, vrea sa obtina o hotarare judecatoreasca prin care unitatea LaSalle sa nu poata fi vanduta niciunei alte parti.

In procesul intentat bancii olandeze la Tribunalul Districtual din Manhattan, Bank of America acuza ABN ca "s-a imbogatit nejustificat" cu miliarde de dolari, datorita primei pe care Bank of America a fost de acoprd sa o plateasca in cadrul ofertei sale in valoare de 21 miliarde dolari pentru subsidiara LaSalle. Bank of America a cerut daune banesti a caror valoare nu a mentionat-o.

Un tribunal olandez a decis joi ca ABN Amro trebuie sa suspende vanzarea diviziei sale americane LaSalle in valoare de 21 miliarde dolari catre Bank of America. Tribunalul comercial din Amsterdam a hotarat ca tranzactia trebuie sa fie aprobata de catre actionari, la fel ca si orice alta decizie privitoare la vanzarea bancii sau a unei parti a acesteia.

Vanzarea diviziei LaSalle este una dintre conditiile pentru eventuala preluare, in valoare de 63,26 miliarde euro, a ABN Amro de catre Barclays. Consortiul alcatuit din Royal Bank of Scotland, banca Santander din Spania si grupul belgiano-olandez Fortis a indicat insa ca vrea sa plateasca mai mult pentru preluarea ABN, 72 miliarde euro, daca divizia americana LaSalle ramane la ABN Amro.

NewsIn