Bucurestenii au cheltuit pe vacante circa un milion de euro, la Targul de Turism

Data publicarii: 07-05-2007 | Turism

Bucurestenii au cumparat vacante de aproximativ 1 milion de euro, la prima editie a Targului pentru Turism Bucuresti, care s-a desfasurat in perioada 4-7 mai, in Parcul Izvor, a declarat, luni, directorul evenimentului, Victor Radulescu.

Cele mai cautate destinatii turistice au fost Grecia, Spania si Turcia, insa cereri au fost si pentru litoralul romanesc. "Majoritatea cererilor au fost pentru strainatate, dar si operatrorii care au oferit pachete pentru Romania s-au declarat multumiti. O cerere foarte mare s-a inregistrat pentru Delta Dunarii", a spus Radulescu.

Potrivit directorului targului, atat cererea cat si oferta au fost extrem de variate, "pentru toate buzunarele". "S-au cumparat bilete de la 200 de euro, in Grecia, spre exemplu, pana la sejururi de 10.000 de euro, in locatii exotice, cum ar fi Japonia sau Mauritius", a completat Victor Radulescu.

Acesta a mai spus ca "targul a fost un real succes, avand in vedere faptul ca a fost organizat pe ultima suta de metri, dupa ce Primaria Bucurestiului a renuntat sa mai sprijine evenimentul, considerand ca orasul pe care il conduce nu merita o promovare. Agentiile de turism au epuizat toate brosurile si pliantele, inainte de finalizarea evenimentului, iar unii expozanti au fost luati prin surprindere de cererea foarte mare si nu au avut chitantiere, pentru a putea raspunde solicitarilor oamenilor", a adaugat Radulescu.

Targul pentru Turism Bucuresti, cel mai mare targ in aer liber din tara (5.000 mp) a fost vizitat de aproximativ 10.000 de oameni, au anuntat organizatorii.

NewsIn