Cea mai mare frauda IT din istorie, comisa de hackeri romani: 1 miliard $

Data publicarii: 08-05-2007 | IT&C

500.000 de clienti ai lantului mondial de magazine TJ Maxx au fost usurati de datele personale de pe 45 de milioane de carduri. Un grup de hackeri a comis cea mai mare frauda cibernetica din istoria tehnologiei informatiei. Autoritatile federale americane sustin ca ar fi vorba despre niste hoti virtuali romani.

Paguba este estimata la peste 1 miliard de dolari, fiind vorba despre 500.000 de clienti ai celui mai mare lant de supermarketuri, cu peste 2.500 de magazine in SUA, Marea Britanie si Irlanda, apartinand celebrului retailer TJX.

Hotii au reusit sa patrunda in baza de date a colosului comercial, furand numerele a peste 45 de milioane de carduri bancare apartinand, in principal, clientilor TJ Maxx

Hackerii si-au vazut nestingheriti de treaba timp de doi ani

Potrivit anchetei, cel mai probabil hackerii au vandut informatiile furate mai departe catre alti hoti care au "clonat" cardurile.

Presedintele-director general al TJX, Carol Meyrowitz, a redactat o scrisoare-avertisment catre toti clientii magazinelor online apartinand retailerului american.

Recordul de carduri sparte si "clonate" fusese stabilit in iunie 2005, cand au fost furate datele personale a 40 de milioane de utilizatori.

Cazul a fost dezvaluit si urmarit de Privacy Rights Clearhousing.

Directorul acestei organizatii, Beth Givens, a spus ca frauda de la TJ Maxx "va servi probabil, ani de zile de acum incolo, drept studiu de caz in domeniul securitatii IT".

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: