Aeroportul Baneasa va fi inchis trei luni pentru reparatii incepand din 10 mai

Data publicarii: 08-05-2007 | Turism

Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu (BBAV) va fi inchis, in perioada 10 mai-31 iulie, pentru reparatia pistei, iar companiile aeriene low-cost vor opera dupa programul normal pana pe 9 mai, urmand sa isi transfere activitatea la Otopeni.

Potrivit reprezentantilor aeroportului Baneasa, in acest an vor fi facute investitii de aproximativ 20 milioane euro pentru reparatia si reabilitarea pistei, mai exact 3.200 m. Lucrarile de reabilitare a pistei se vor face in mai multe etape.  In perioada 10 mai-31 iulie, va fi reparata portiunea din centrul pistei, motiv pentru care activitatea pe aeroportul Baneasa va fi suspendata, iar companiile aeriene vor opera pe Aeroportul International Henri Coanda. Acestea vor opera dupa programul normal pana pe 9 mai.

Directorul general al Aeroportului International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" (BBAV), Stefan Mladin, a declarat, pentru NewsIn, ca aeropotul din Baneasa va fi inchis in perioada 10 mai- 31 iulie. "In aceasta perioada se vor face lucrari pentru repararea unei portiuni din pista, mai exact centrul acesteia, iar companiile low-cost vor opera pe aeroportul din Otopeni. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 20 de milioane euro", a precizat Mladin.

Ministerul Transporturilor estimeaza ca in conditiile suspendarii activitatii pe aeroportul Baneasa, pe Otopeni traficul va creste cu peste 50%, din care 25-26% cresterea traficului operatorilor actuali, 7% crestere produsa de operatorii noi si circa 18% crestere datorata operatorilor transferati de la BBAV. Totodata, administratia Aeroportului Otopeni a suplimentat cu 75% numarul de porti de control de securitate.

Directorul Departamentului de Relatii Externe al Aeroportului International "Henri Coanda", Valentin Iordache, a declarat, saptamana trecuta, pentru NewsIn, ca numarul ghiseelor check-in va fi suplimentat in perioada mai-iulie, iar capacitatea de procesare a fluxurilor pasageri de pe aeroportul Otopeni va fi marita, pentru a putea face fata aglomeratiei. In plus, au fost stabilite noile programele de zbor ale companiilor low-cost.

"S-a rezolvat si problema locurilor de parcare pentru aeronave, iar capacitatea pistei este suficienta pentru a face fata solicitarilor. Totodata, vom mari capacitatea de procesare a fluxurilor de pasageri, cu precadere a celui de plecari. In ceea ce priveste parcarea auto, cele mai multe locuri vor fi disponibile pentru calatori. Pana acum o parte din locurile de parcare era rezervata angajatilor din aeroport si de la companiilor aeriene, insa in perioada in care aeroportul Baneasa va fi inchis, majoritatea locurilor vor fi dispobile pentru public", a mai spus Iordache.

La randul lor, reprezentantii companiilor low-cost care opereaza la Baneasa  sustin ca nu vor scumpi biletele de avion, desi taxele pe care le vor plati sunt mai mari pe aeroportul din Otopeni. Cele mai multe companii si-au justificat decizia prin faptul ca este vorba de o perioada scurta de timp care nu le va afecta activitatea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: