Azi ia startul cea mai mare expozitie de IT si Comunicatii din Romania - CERF 2007

Data publicarii: 09-05-2007 | IT&C

Peste 150 de firme si 3.000 de specialisti participa la editia de anul acesta a expozitiei de IT & C, Computers and Electronics Romanian Fair, unde vor fi prezentate peste 75.000 de marci, si este estimat un numar de 75.000 de persoane care vor vizita cele cinci sectiuni ale targului. Evenimentul este gazduit de Romexpo si se va desfasura in perioada 9-13 mai.

Printre participanti se vor numara producatori si distribuitori de produse si solutii in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor; intreprinzatori, manageri si specialisti din toate domeniile economice; reprezentanti ai institutiilor de invatamant si cercetare, ai centrelor culturale; reprezentanti ai Guvernului si institutiilor publice; persoane pasionate de tehnologie, precum si presa. In cadrul forumului vor fi prezentate solutiile IT digitale si solutiile in domeniul comunicatiilor pentru business si pentru utilizatorii individuali.

Expozitia si conferinta CERF 2007 vor cuprinde cinci sectiuni, potrivit echipei Expotek. Acestea sunt comunicatii, solutii si sisteme digitale, Imaging Expo, solutii IT pentru afaceri si distributie IT. CERF va gazdui si Ziua Comunicatiilor, la care vor participa mai multi operatori de telecomunicatii si producatori de software. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei.

In cadrul CERF 2006, care s-a desfasurat in perioada 3-7 mai anul trecut, s-au reunit peste 130 de firme reprezentative din domeniile comunicatii, distributie hardware si software, solutii IT&C dedicate business-ului, sisteme si echipamente digitale pentru afaceri sau pentru consumatori individuali, consultanta, servicii, presa de profil. Au fost expuse peste 550 de marci, inregistrandu-se peste 74.000 de vizitatori in cinci zile.

Orange prezinta HSDPA, Flashcode si M2M Connect

Vizitatorii standului Orange amenajat la CERF 2007 vor urmari in premiera demonstratii privind noile solutii de acces la internet mobil prin tehnologia HSDPA si vor testa serviciul Flashcode si M2M Connect, informeaza marti operatorul mobil.

Serviciile HSDPA care permit conectarea la internet la viteze de pana la 3,6 Mbps vor fi lansate oficial in 10 orase in iunie. "Pana la sfarsitul anului viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi marita la 7,2 Mbps, in paralel cu lansarea HSUPA, tehnologie care asigura viteze sporite de uplink", se arata in comunicat.
Vizitatorii vor avea ocazia sa testeze Flashcode, un serviciu inovativ care ofera acces rapid la continutul mobil prin scanarea codurilor bidimensionale de bare cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil.

Printr-o aplicatie care permite citirea codurilor de bare, fara a declansa camera foto a telefonului mobil, utilizatorii au acces rapid la continutul multimedia si pot descarca logo-uri, sonerii sau videoclipuri din portalurile wap. O alta noutate Orange la CERF va fi solutia M2M Connect de semnalizare in caz de accident rutier, prin care administratorul unei flote de masini poate fi avertizat in timp real daca autovehiculele sunt implicate in accidente.

RCS & RDS lanseaza noul serviciu Pay per View

RCS & RDS lanseaza in cadrul CERF pachetul de internet, telefonie si televiziune si noul serviciu de televiziune digitala Pay per View, Digi Film, cinematograful de acasa, anunta compania intr-un comunicat.

Ca si la editiile anterioare, compania este furnizorul exclusiv de internet si telefonie fixa din cadrul acestei manifestari, punand la dispozitia expozantilor acces la internet si linii telefonice fixe.

"Pe parcursul celor 5 zile de eveniment, compania isi va face cunoscute serviciile, de data aceasta "la pachet": internet, telefonie si televiziune. "Impachetarea" serviciilor de comunicatii are ca scop prezentarea avantajelor pe care utilizatorii le obtin odata cu achizitionarea unuia dintre cele trei pachete de servicii", se arata in comunicat.
De la cabinele telefonice instalate in incinta expozitiei, precum si in standul RCS & RDS, vizitatorii pot efectua gratuit apeluri telefonice catre orice destinatie din lume.

Curierul National