Bancomatele si POS-urile BCR vor fi oprite de sambata ora 0:00 pana cel tarziu luni

Data publicarii: 09-05-2007 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat, miercuri, intr-un comunicat, ca bancomatele si aparatele pentru plata cu cardul la comercianti (POS) din reteaua sa vor fi oprite incepand de sambata 12 mai, ora 0:00, pana cel tarziu luni 14 mai, ora 7:00.

BCR, care are instalata cea mai mare retea din Romania de bancomate (peste 1.300) si POS-uri (circa 10.000), va intrerupe functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri cu scopul de a creste calitatea si de a diversifica serviciile asigurate de sistemul de carduri al bancii. "In aceasta perioada, nu vor putea fi efectuate niciun fel de tranzactii cu cardurile BCR, iar reteaua de ATM-uri si POS-uri nu va fi operationala", se spune in comunicat.

De asemenea, incepand de vineri 11 mai, ora 8:00, nu se vor mai putea efectua operatiuni de plati facturi si incarcare electronica a cartelelor de la bancomat, a mai anuntat banca.

Dupa repunerea in functiune a retelei de ATM-uri si POS-uri, sistemul de carduri va fi conectat  online la sistemul informatic centralizat al bancii, "ceea ce va permite efectuarea, in timp real, a tuturor operatiunilor cu carduri, inclusiv alimentarea conturilor si plata facturilor". Totodata, fiecare card va fi atasat unui cont curent in care posesorii de card vor putea efectua si alte operatiuni decat cele cu carduri, se mai arata in comunicatul mentionat.

BCR gestioneaza active de peste 14 miliarde de euro si are o retea de 492 de sucursale si agentii in intreaga tara. Banca ofera servicii de internet banking si e-commerce si emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: