EFG Eurobank a obtinut un profit net de 1,8 milioane euro pe piata romaneasca

Data publicarii: 10-05-2007 | Finante-Banci

Banca greaca EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut din afacerile derulate pe piata romaneasca un profit net de 1,8 milioane euro in primul trimestru al acestui an, potrivit rezultatelor trimestriale publicate miercuri.

Subsidiarele EFG Eurobank din Romania detineau, la finalul lunii martie, active de 2,8 miliarde euro, iar portofoliul de credite acordate pe piata romaneasca s-au dublat fata de martie 2006 pana la 1,9 miliarde euro. Totalul depozitelor atrase de la clienti insumau 1,2 miliarde euro la finalul lunii martie.

Veniturile operationale ale grupului pe piata romaneasca au insumat 48,2 milioane euro in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 39% fata de acelasi interval al anului trecut, se arata in raportul citat.

Grupul financiar elen detine in Romania, in afara de pachetul majoritar de actiuni al Bancpost, companiile EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Property Services, EFG Eurobank Finance, EFG Retail Services IFN si EFG Eurobank Leasing.

Bancpost avea dupa primele trei luni ale anului 209 unitati si era, la finalul anului trecut, a sasea banca de pe piata romaneasca dupa active. Banca a afisat in 2006 un profit net de 25,5 milioane lei (7,2 milioane euro), dupa ce, in 2005, banca a inregistrat pierderi de 1,2 milioane euro.

Actionarul majoritar al Bancpost, EFG Eurobank Ergasias SA, este a doua banca din Grecia, cu active de 56,6 miliarde euro la finalul lunii martie. Grupul financiar grec a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 204 milioane euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2006.

In ultimii ani, Eurobank EFG si-a extins afacerile in Bulgaria, Romania, Serbia, Turcia si, la inceputul anului trecut, a intrat pe pietele din Polonia si Ucraina.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: