Fondurile de pensii obligatorii vor fi administrate de 6 - 12 companii

Data publicarii: 11-05-2007 | Finante-Banci

Pentru pensiile private obligatorii (pilonul II) sunt estimate ca vor exista intre sase si 12 companii de administrare de fonduri de pensii, a declarat joi prsedintele Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), Mihai Seitan.

Seitan a mentionat ca salariatii au patru luni pentru a-si alege un fond de pensii administrat privat, iar persoanele care in acest interval nu se hotarasc, vor fi "alocate" aleatoriu, prin calculator, catre un fond de pensii administrat privat dintre cele autorizate de arbitrul pensiilor private.

Persoana care este alocata aleatoriu va fi anuntata despre fondul de pensii administrat privat catre care contributia obligatorie va fi trimisa, insa poate sa se mute la un alt fond in cazul in care nu este multumit de administratori, a masi aratat Seitan.

Prima si singura companie care a depus documentatia si cererea de avizare pentru constituirea unei societati care va activa pe piata pilonului II de pensii administrate privat obligatorii, in baza legii nr. 411/2004, este ING Fond de Pensii SA.

In 2008, pilonul II de pensii private obligatorii va avea 2,345 milioane participanti, iar in 2011 numarul participantilor la pilonul II va urca la 3,4 milioane participanti, estimase fostul ministru al muncii, Gheorghe Barbu.

NewsIn