Allianz Europa Centrala si de Est: venituri trimestriale in valoare de peste 1 miliard de Euro

Data publicarii: 14-05-2007 | Afaceri

Allianz a continuat sa-si dezvolte cu succes operatiunile in Europa Centrala si de Est in primul trimestru al anului 2007, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Veniturile din prime brute subscrise au inregistrat o crestere de 26,5 procente in aceasta perioada, atingand valoarea de 1,06 miliarde euro, fata de 838 milioane euro venituri obtinute in perioada similara a anului precedent. Nivelul primelor trimestriale subscrise in aceasta regiune a depasit pentru prima data suma de un miliard de euro.

"Rezultatele pozitive inregistrate demonstreaza in mod clar ca ne bucuram de un nivel ridicat de incredere din partea celor 18 milioane de clienti din Europa Centrala si de Est. Ne vom concentra in continuare eforturile in directia castigarii de noi clienti pe pietele in dezvoltare, consolidandu-ne astfel pozitia de top pe care o detinem", a declarat Werner Zedelius, membru al Consiliului de Administratie al Allianz, responsabil cu dezvoltarea activitatilor grupului pe pietele in dezvoltare.

Toate tarile din regiune au contribuit la rezultatele pozitive obtinute, activitatea derulata in Europa Centrala si de Est inregistrand cea mai mare rata trimestriala de crestere din cadrul Grupului Allianz, atat pe segmentul asigurarilor generale, cat si pe cel al asigurarilor de viata. 

Activitatea de asigurari generale

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au inregistrat o crestere de aproximativ 20%, de la 558 milioane euro, la 668 milioane de euro. In acelasi timp, profitul operational s-a majorat cu 19 procente, de la 62 milioane euro la 74 milioane euro.

Evolutia pozitiva a volumului afacerilor regionale derulate a fost sustinuta in special de asigurarile auto din Romania si Polonia, unde au fost consemnate cresteri semnificative ale primelor brute subscrise pe aceste clase de asigurari.
O crestere substantiala a volumului de prime brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost inregistrata si in Rusia: de la 7 milioane de euro in primul trimestru al anului precedent, la 68 milioane de euro in perioada similara a anului 2007, dupa preluarea cu succes a companiei de catre Allianz, la sfarsitul lunii februarie din anul curent.

Activitatea de asigurari de viata

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata in regiunea Europei Centrale si de Est a crescut, de asemenea, semnificativ, cu 112 milioane de euro, atingand astfel nivelul de 392 milioane de Euro. Pe acest segment, regiunea a avut o contributie de 19 milioane de Euro la realizarea profitulului operational raportat la nivelul Grupului Allianz.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, profitul operational trimestrial realizat de companiile membre ale Allianz Group care activeaza in tarile Europei Centrale si de Est a inregistrat o crestere de 19 procente. Rezultatele pozitive inregistrate in aceasta zona pe segmentul asigurarilor de viata este atribuit, in buna masura, succesului de care s-a bucurat lansarea produselor de asigurare de tip index-linked pe sase dintre pietele Europei Centrale si de Est (inclusiv in Romania), in ultimul trimestru al anului 2006.

Cea mai ridicata rata de crestere la nivelul activitatilor de asigurari de viata derulate s-a inregistrat in Polonia, tara care a raportat prime brute subscrise in valoare de 248 milioane de euro, in crestere cu 48% fata de primul trimestru al anului precedent. Rezultatul obtinut este pus in special pe seama vanzarii cu succes a produselor Allianz de catre banca poloneza PEKAO.

"Rezultatele bune obtinute in primul trimestru confirma inca o data potentialul extraordinar de crestere - atat in ceea ce priveste volumul afacerilor, cat si nivelul profitului - pentru toate companiile noastre care activeaza in aceasta regiune", considera Werner Zedelius, referindu-se la perspectivele de dezvoltare a afacerilor Allianz in Europa Centrala si de Est.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: