Cererea pentru locuintele de tip penthouse este in crestere, in ciuda preturilor mari

Data publicarii: 15-05-2007 | Imobiliare

Analistii imobiliari ai companiei Regatta sustin ca cererea pentru locuintele de tip penthouse din noile ansambluri de locuinte din Bucuresti este in continua crestere, iar atractia acestor tipuri de apartamente se manifesta nu numai in dezvoltarile de lux, ci si in cele pentru clasele de mijloc. Pretul de achizitie pentru o astfel de locuinta tine in primul rand de locatie, suprafata, facilitatile si standardul pe care le ofera, sustin reprezentantii companiei Regatta. Penthouse-urile sunt situate la ultimul etaj al imobilelor, au suprafete de circa 200-300 de metri patrati, structurate in general pe doua niveluri, patru sau cinci camere si terase spatioase.

"La modul general, pretul pe metru patrat construit variaza intre 1.200 - 4.000 euro. Daca ne referim la total, pretul cel mai mic ar fi de aproximativ 500.000 de euro in cartiere si poate depasi chiar si doua milioane de euro. In ceea ce priveste penthouse-urile vandute de noi, acestea se situeaza la circa un milion euro/unitate", a declarat Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale al companiei Regatta.

Potrivit analistului imobiliar, in general, cumparatorii de penthouse fac achizitia pentru locuinta proprie, iar cei care cumpara pentru vanzare fac operatiuni speculative. In ceea ce priveste inchirierea aceasta este o optiune numai daca acest lucru are randament, in opinia analistilor care sustin ca penthouseurile se vand in proportie de 100%,  in conditiile in care cererea de astfel de locuinte este in crestere, iar oferta este mica.

"Oamenii cu venituri foarte mari, atat cetateni romani, cat si straini sunt interesati de achizitionarea unor proprietati de lux, vile cu valori de unu si peste un milion de euro. De obicei sunt persoane care au depasit varsta de 50 de ani, insa pot fi si mai tineri daca fac achizitia in scop de investitii. Aceste persoane, indiferent de varsta, doresc standarde inalte, fie pentru propriul confort fie pentru a-si sustine imaginea. Sunt oameni care au pretentii foarte mari si nu se grabesc sa cumpere, preferand sa analizeze atent inainte fiecare oferta", a mai spus  Lacusta.

Compania de consultanta si servicii imobiliare Regatta este prezenta pe piata de 13 ani si desfasoara o colaborare cu Real Estate Advisory Group Romania (REAG), care apartine REAG Italia, divizie a American Appraisal Group.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: