Radulescu: CEC nu are decat o singura persoana cu drept de semnatura in conducere

Data publicarii: 15-05-2007 | Finante-Banci

In conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar fi trebuit mentinut cateva saptamani inca cel putin un vicepresedinte cu drept de semnatura, deoarece in prezent doar o singura persoana poate semna in numele bancii, a spus luni fostul presedinte al CEC, Eugen Radulescu.

In prezent, doar o singura persoana are drept de semnatura in numele CEC, vicepresedintele Cristian Tudorancea, iar "activitatea este oarecum blocata", a precizat Radulescu. El a spus ca nu mai este presedintele CEC incepand de vineri, iar noul presedinte, Radu Gratian Ghetea, nu are inca drept de semnatura si formalitatile ar putea dura "doua - trei saptamani, poate chiar o luna - doua".

"Sper ca vor gasi o formula si vor rezolva problema. Trebuiau sa mai lase macar un vicepresedinte cel putin doua - trei saptamani, ca sa asigure continuitatea, sa fie doua semnaturi legale si sa nu se ajunga la blocaj",  a spus Radulescu, prezent la receptia oficiala de deschidere a celei de-a IV-a editii a Forumului Financiar Sud-Est European.

Fostul presedinte al CEC, schimbat vineri din functie de catre Ministerul Economiei si Finantelor, actionarul majoritar al Casei de Economiii, a mentionat ca maine ar fi trebuit semnat un imprumut de 10 milioane de euro cu Banca Europeana pentru Recontructie si Dezvoltare (BERD) pentru finantarea firmelor mici si mijlocii (IMM) din mediul rural.

Ministerul Economiei si Finantelor a convocat in dimineata zilei de vineri o adunare generala a actionarilor Casei de Economii si Consemnatiuni, la care a fost decisa schimbarea presedintelui CEC, Eugen Radulescu, si a doi vicepresedinti, Gabriela Tudor si Vasile Ifrim. "Conducerea executiva va fi asigurata, in perioada urmatoare, de domnul Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, si de domnul Cristian Tudorancea, in calitate de vicepresedinte", se preciza intr-un comunicat al CEC de vineri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: