Bucurestiul va gazdui intalnirea agentiilor de turism si tour-operatorilor din UE

Data publicarii: 16-05-2007 | Turism

Bucurestiul va gazdui intalnirea bianuala a Asociatiei Agentiilor de Turism si Tour-operatorilor din cadrul UE (ECTAA), la care vor participa circa 100 de directori din statele membre, plus Turcia, a declarat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

Intalnirea are scopul de a stabili diverse probleme tehnice, insa va fi si un prilej pentru membrii organizatiei de a-si prezeta ofertele pentru acest sezon, a adaugat Badulescu. Evenimentul se va desfasura intre 24 si 25 mai.

"Este un eveniment foatre important, iar faptul ca el se desfasoara in Romania este o recunoastere a activitatii intense pe care Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) o are la nivel european", a spus Badulescu.

Potrivit purtatorului de cuvant ANAT se va incerca sa se faca lobby pe langa Consiliul Europei, pentru schimbarea legislatiei europene in domeniul turismului, in sensul de a oferi mai multe facilitati agentiilor de turism.

ANAT este membru ECTAA inca din 1999 si a devenit membru cu drepturi depline in organismul european la 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Romania a mai gazduit intalnirea ECTAA si in 2002, pe vremea in care ANAT avea doar statutul de membru consultativ.

NewsIn