Bill Gates: Microsoft a vandut aproape 40 de milioane de licente Windows Vista

Data publicarii: 16-05-2007 | IT&C

Microsoft a vandut aproape 40 de milioane de licente pentru Windows Vista in primele o suta de zile de la lansarea ultimei versiuni a sistemului de operare, a spus marti seful companiei Microsoft, Bill Gates, citat de Reuters. Sistemele de operare Windows ruleaza pe mai mult de 95% dintre calculatoarele lumii si reprezinta elementul din care compania obtine cele mai mari profturi, spune Reuters.

Microsoft Corp. a anuntat la 27 aprilie o majorare cu 65% a profitului inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, depasind estimarile pietei pe fondul cererii mai mari decat era preconizat pentru sistemul sau de operare Windows Vista, relateaza Reuters.

"Cererea pentru sistemul Vista sta la baza acestor rezultate", a declarat un analist al Fort Pitt Capital Group, Kim Caughey. Aceasta a adaugat ca grupul informational si-a stabilit "obiective rezonabile pentru anul 2008, lucru care le ofera destul spatiu de manevra".

Microsoft a raportat un profit net de 4,93 miliarde dolari, sau 50 de centi pe actiune in al treilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, trimestru ce a luat sfarsit la 31 martie, depasind rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 2,98 miliarde dolari, sau 29 centi pe actiune.

Veniturile au crescut cu 32%, pana la 14,4 miliarde dolari.

Grupul american spera ca ultimele versiuni ale celor mai faimoase programe ale sale, Windows si Office, vor fi motorul de crestere al companiei in urmatorii ani.

NewsIn