Clientii romani cu bani, vanati de hotelurile de cinci stele din Grecia

Data publicarii: 18-05-2007 | Turism

Halkidiki este considerata de ma­jori­tatea turistilor romani care cu­nosc Grecia drept o destinatie mid-range, frecventata in marea majoritate a cazurilor de oameni care vor mai mult decat hotelurile inghesuite din statiuni precum Paralia Katerini, dar care nu dispun totusi de un buget care sa depaseasca 500 de euro de persoana pentru o vacanta de o saptamana in varf de sezon. Sesizand insa faptul ca bulgarii au avut un succes remarcabil pe piata romaneasca vanzand pachete all inclusive la hotelurile de patru stele, hotelierii din Halkidiki s-au hotarat sa ne arate ca, in materie de hoteluri de lux, peninsula situata la sud de Salonic are cu ce se lauda.

Pentru romanul obisnuit cu hotelurile de trei stele din statiuni precum Kallithea sau Hanioti, complexurile hoteliere de pe domenii private precum Sani sau Porto Carras sau hotelurile de cinci stele in stil bizantin, ca Eagles Palace din Uranopolis sunt lucruri necunoscute. Si totusi, acestea se afla, de asemenea, in Halkidiki, la o ora de zbor sau cel mult zece ore de mers cu masina de la Bucuresti.

Sani este un complex situat pe bratul Cassandra al peninsulei Halki­diki, gandit pentru a oferi absolut toate facilitatile necesare unei vacante pentru familiile cu dare de mana. Un hotel clasic, de patru stele +, unul pavilionar de cinci stele, un grup de vile de super­lux, un port privat, 15 baruri si restaurante, numeroase magazine, toate situate pe un domeniu privat de cateva sute de hectare, pazit de un personal de securitate numeros, dar practic nevazut, reprezinta o destinatie preferata atat de nemtii si englezii cu dare de mana, cat si de numeroase celebritati din Grecia. Cu toate acestea, in afara varfului de sezon, cand tarifele ajung si la 150 de euro pe noapte la hotelul de patru stele, se poate sta aici la preturi destul de acceptabile. Nemtii care populau plajele private la mijlocul lui mai, platisera cam 35 de euro pe noapte de persoana, pentru a sta intr-un hotel cu televizoare cu plasma in fiecare camera.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: