Directorul executiv al Bancii Mondiale crede ca Banca are nevoie de o strategie noua

Data publicarii: 21-05-2007 | International

Directorul executiv al Bancii Mondiale, Eckhard Deutscher, a declarat luni ca organizatia pe care o reprezinta are nevoie de o noua strategie dupa ce presedintele Paul Wolfowitz a fost fortat sa demisioneze, fiind implicat intr-un scandal de nepotism, relateaza Reuters. Deutscher, care este si decanul consiliului statelor membre, a declarat cu ocazia unui interviu acordat postului german de radio Kultur, ca Banca trebuie sa depuna eforturi pentru a-si imbunatati abilitatile comunicationale si pentru a-si modifica angajatii.

Aplicarea strategiei propuse de Wolfowitz a fost stopata insa. "Incepand cu luna ianuarie, Wolfowitz a incercat sa impuna o noua strategie impreuna cu consiliul de administratie, insa acest lucru a venit mult prea tarziu", a declarat acesta postului de radio.

Deutscher a mai adaugat ca se asteapta ca Statele Unite ale Americii sa numeasca un cetatean american care sa preia functia ocupata de Paul Wolfowitz.

Statele Unite ale Americii, principal actionar al Bancii Mondiale, numeste in mod traditional presedintele Bancii Mondiale incepand de la crearea acestei institutii, in urma cu peste 60 de ani.

Numirea lui Wolfowitz in functie in 2005 nu a fost bine primita de catre anumiti membri ai consiliului Bancii, avand in vedere ca fostul inalt responsabil in cadrul Pentagonului a fost unul dintre arhitectii razboiului din Irak.

Wolfowitz a incercat in ultimele saptamani sa se agate de funtie, fiind confruntat cu o opozitie puternica din partea europenilor si din partea inaltilor responsabili din cadrul Bancii dupa ce a devenit public faptul ca cea cu care Wolfowitz este implicat intr-o relatie sentimentala a primit o promovare importanta, ce aducea cu sine si o majorare salariala substantiala.

Ministrul german de dezvoltare Heidemarie Wieczoreck-Zeul a fost unul dintre cei mai activi critici ai lui Wolfowitz in perioada aparitiei acestui scandal, fiind de parere ca Banca Mondiala a fost slabita de aceasta afacere.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: