Generali Asigurari a subscris prime in valoare de 100 milioane lei in primul trimestru

Data publicarii: 21-05-2007 | Finante-Banci

In perioada ianuarie - martie 2007, Generali Asigurari a realizat un volum total de prime brute subscrise de 99 709 mii lei, cu 49% mai mult decat cel obtinut in aceasi perioada, in anul 2006 (66 875 mii lei), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Volumul de prime brute subscrise la asigurarile de viata, 14 924 mii lei il depaseste cu 59% pe cel din ianuarie - martie 2006, care a fost de 9 393 mii lei. Un procent de 75% din asigurarile de viata subscrise provine din contractele individuale incheiate, iar restul de 25% sunt aferente asigurarilor de grup.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 84 785 mii lei, cu circa 48% mai mult decat in anul precedent, in perioada mentionata (57 482 mii lei).

Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile Casco, urmate de asigurarile property si de asigurarile de viata individuale.

Trebuie mentionat ca Generali Asigurari aplica, incepand cu luna martie a acestui an, tariful Casco segmentat (tarif calculat in functie de mai multe caracteristici ale obiectului asigurat si ale proprietarului acestuia, prima de asigurare rezultata find direct proportionala cu riscul) si sistemul Bonus - Malus (proprietarii de autovehicule platind o prima de asigurare mai mica, daca in anul anterior nu au avut accidente, sau una majorata in caz contrar).

In privinta parteneriatelor incheiate cu bancile, Generali Asigurari  colaboreaza pana in prezent cu 8 banci - HVB Tiriac, ING (prin Amsterdam Broker), ABN Amro, Volksbank,  Piraeus, BRD Societe Generale, Libra Bank,  Garanti Bank  - actualmente fiind in negocieri de incheiere a unor parteneriate cu alte 5 banci.

Fiecare parteneriat are specificul sau, insa, in general, toate au ca trasatura comuna colaborari atat pentru distributia produselor de asigurari generale, cat si pentru cele de viata, produse care se adreseaza atat clientilor persoane fizice, cat si persoane juridice.

Generali Asigurari are in prezent un capital social de 50 000 000 lei. In luna aprilie a acestui an, actionarii societatii au aprobat majorarea capitalului cu 70 000 000 lei,
prin emiterea unui numar de 700.000.000 de actiuni nominative cu o valoare nominala de 0,1 lei. Astfel, capitalul social al companiei va ajunge curand la 120 000 000 lei.

Daunele brute platite de Generali Asigurari in primul trimestru al acestui an se ridica la 43 108 mii lei, din care 40 696 mii lei  pentru asigurarile generale.

Obiectivul principal al companiei il constituie intrarea pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) ca administrator, dezvoltarea unor noi produse de asigurare, incheierea unor noi parteneriate cu bancile, mentinerea cotei de piata si, nu in ultimul rand, imbunatatirea profitabilitatii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: