Subsidiarele Raiffeisen din Bulgaria si Croatia vor primi credite de 20 mil. euro de la BERD

Data publicarii: 23-05-2007 | International

Subsidiarele Raiffeisen International din Bulgaria (Raiffeisenbank, Bulgaria) si Croatia (Raiffeisenbank Austria, Croatia) vor primi credite in valoare de 10 milioane euro fiecare de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Fondurile sunt acordate in cadrul programului "Facilitatea de Finantare a IMM-urilor din fonduri UE/BERD" si sunt destinate pentru dezvoltarea activitatii fermierilor si antreprenorilor din zonele rurale ale Bulgariei si intreprinderilor mici si mijlocii din Croatia. Aceste credite vor fi insotite de o finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana.

Kurt Geiger, Directorul Grupului BERD pentru Institutii Financiare, a declarat: "Raiffeisen International este un partener important pentru BERD in demersul sau de a sprijini sectorul privat. Grupurile bancare ca Raiffeisen International ne faciliteaza accesul direct catre sectorul antreprenorial si ne ajuta sa contribuim la crearea de locuri de munca, mai ales in zonele rurale, si la accelerarea cresterii economice.

Herbert Stepic, Presedintele Raiffeisen International, a adaugat: "Parteneriatul nostru pe termen lung cu BERD s-a concretizat in numeroase tranzactii si colaborari care s-au dovedit benefice pentru sectorul privat, in mare parte IMM-uri. Astfel, impreuna cele doua institutii au avut o contributie importanta la promovarea initiativei private si la cresterea economiilor din Europa Centrala si de Est"

Facilitatea de Finantare a IMM-urilor din fonduri UE/BERD, un program comun al Comisiei Europene si al BERD lansat in 1999, sprijina dezvoltarea antreprenorilor facilitandu-le accesul la finantare. In cadrul acestui program care cuprinde 11 tari, BERD a alocat 1.091,5 milioane de euro pana in prezent, iar Comisia Europeana inca145,8 milioane de euro, fonduri nerambursabile si asistenta tehnica.

Redactia BankNews.ro