Oamenii de afaceri vor o retea de intreprinderi la Marea Neagra si Marea Caspica

Data publicarii: 24-05-2007 | Afaceri

Oameni de afaceri romani si din alte 12 tari membre ale Uniunii Confederatiilor Antreprenoriale ale Marii Negre si Marii Caspice (UNBCCE) doresc sa formeze o retea de intreprinderi pentru a dezvolta afaceri intre tarile membre, a declarat, miercuri, secretarul general al ACPR, Mihai Manoliu. "Cel mai atractiv domeniu ar fi cel energetic, insa trebuie sa tinem cont de conditiile geo-politice si, in plus, sunt altii mai mari decat noi in acest domeniu. Asta nu inseamna ca noi nu putem avea parteneriate cu firme straine, pe acest sector", a spus Manoliu.

Secretarul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a spus ca alte domenii precum investitiile, agricultura, comertul sau protectia mediului sunt domenii in care se pot dezvolta afaceri cu partenerii din aceste regiuni.

"Dorim sa gasim punti de colaborare pe programe regionale. Aceasta organizatie nu se doreste a fi o concurenta a programelor pe care le demareaza guvernele din aceste zone, ci doar sa gasim oportunitati de afaceri", a mai spus Manoliu.

Din UNBCCE fac parte Romania, Turcia, Serbia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Azerbaijan, Albania, Bosnia Herzegovina, Georgia, Kazakhstan si Iran.

NewsIn