Lipsa ofertelor din piata ii obliga pe oamenii cu bani sa se mute in cartiere de rand

Data publicarii: 26-05-2007 | Imobiliare

Zonele de interes pentru inchirierea de spatii rezidentiale din capitala se diversifica, in conditiile unei oferte tot mai scazute, iar Vitan, Stefan cel Mare si Tei incep sa intereseze tot mai mult segmentul mediu-superior al populatiei, au declarat reprezentantii companiei Eurisko.

Piata spatiilor rezidentiale din capitala destinate inchirierii reprezinta un segment restrans, dar bine conturat, potrivit companiei imobiliare Eurisko. In prezent, cele mai cautate zone sunt cele concentrate in arealul cuprins intre Baneasa - Pipera si Piata Unirii - Cotroceni, dar in lipsa terenurilor libere si a ofertelor disponibile in acest perimetru, segmentul mediu-superior interesat de inchirierea unui apartament se reorienteaza spre alte zone, au adaugat analistii imobiliari.

"Tineretului, Parcul Carol, Vitan, Stefan cel Mare si Tei devin zone de interes pentru reprezentantii companiilor multinationale si chiar si pentru ambasadori datorita noilor ansambluri de apartamente sau blocuri individuale pentru care au fost demarate lucrari de constructie", a spus Maria - Luiza Ostaficiuc, din partea Eurisko.

O analiza a tranzactiilor Eurisko arata ca solicitarile de spatii rezidentiale destinate inchirierii vin din partea companiilor multinationale (88%), care inchiriaza proprietati rezidentiale pentru manageri si din partea ambasadelor si consulatelor din tara noastra (12%) care inchiriaza proprietati rezidentiale pentru corpul diplomatic.

Alegerea locuintei se face in functie de asezarea acesteia, de proximitatea fata de locul de munca, de centrele comerciale si de petrecere a timpului liber. Pentru familiile cu copii intervine un nou element - apropierea de scoli sau gradinite. Personalul corpului diplomatic solicita apartamente sau vile cu multe dormitoare si spatii de zi generoase pentru a putea primi un numar mare de invitati si pentru a organiza diferite evenimente sociale. Anul trecut, cele mai solicitate proprietati de inchiriat au fost apartamentele cu doua si trei dormitoare, precum si vilele cu minimum patru dormitoare.

Eurisko Consulting a fost fondata in 1997 la Bucuresti si are in prezent circa 100 de consultanti la nivel national.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: