Coca-Cola cumpara producatorul de apa minerala Glaceau pentru 4,1 miliarde dolari

Data publicarii: 26-05-2007 | International

Coca-Cola va cumpara producatorul de apa minerala vitaminizata Glaceau pentru 4,1 miliarde de dolari in bani gheata, pentru a-si consolida pozitia pe piata bauturilor neacidulate, care se dezvolta rapid, au spus, vineri, reprezentantii companiei, citati de Reuters.

Reprezentantii Coke, cea mai mare companie de bauturi din lume, au spus ca Glaceau, care mai este cunoscuta si ca Energy Brands, isi va reduce castigurile pe actiune cu unul sau doi centi in acest an, dar va aduce profit suplimentar in 2008, primul an complet dupa incheierea acordului.

Actiunile Coca-Cola au urcat cu 60 de centi, respectiv cu 1,2%, pana la 51,84 dolari la Bursa de Valori din New York.

Compania indiana Tata Tea, care a cumparat 30% din Glaceau, pentru 677 de milioane de dolari anul trecut, a anuntat, vineri, ca va primi 1,2 miliarde de dolari, dublandu-si aproape investitia.

Coca-Cola, cu sediul in Atlanta, incearca sa-si extinda portofoliul de bauturi neacidulate, pe fondul scaderii vanzarilor de bauturi acidulate pe piata de provenienta. Compania a mai spus ca estimeaza sa incheie intelegerea in aceasta vara.

Coca-Cola va incepe sa ofere produse Glaceau, printre care si apa vitaminizata, cu arome de fructe sau bauturi energizante in America de Nord, insa a spus ca marca ofera oportunitati pe termen lung si la nivel international.

La fel ca rivalii de la PepsiCo, Coke a fost afectata de orientarea clientilor nord-americani de la bauturi acidulate, bogate in zahar, catre produse sanatoase, precum apa imbuteliata, ceaiuri sau bauturi energizante.

NewsIn