Prefectul de Cluj acuza afaceri cu terenuri in zona parcului industrial destinat Nokia

Data publicarii: 29-05-2007 | Imobiliare

Prefectul de Cluj, Alin Tise, a declarat, marti, ca administratiile locale din comunele Jucu si Apahida se fac vinovate de fals in declaratii, cu scopul de a face afaceri cu terenuri aflate in vecinatatea parcului industrial Tetarom III unde se va materializa investitia concernului finlandez Nokia.

Prefectul a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca refuza sa semneze titlurile de proprietate solicitate de cele doua comune, in conditiile in care primariile refuzau pana recent sa puna in posesie persoane care revendicau pamant, pe motiv ca nu exista teren disponibil.

"Avand in vedere ca exista un interes deosebit pentru terenurile care sunt in apropierea Parcului Industrial Tetarom III, am constatat ca exista o cerere sporita de eliberare a titlurilor de proprietate pentru aceste terenuri. Anumite terenuri sunt deja promise ca vandute catre anumite persoane, iar la nivel comisiei judetene de fond funciar amhotarat ca nici un titlu de proprietate sa nu mai fie eliberat decat dupa verificarea dosarului de fond funciar", a afirmat Tise. Prefectul asteapta din partea celor doua comune o situatie privind procesele de revendicare a terenurilor pe Legea nr. 18/ 1990, deoarece la Prefectura au aparut recent titluri privind punerea in posesie a unoranumite persoane.

"Este o ilegalitate sa acorzi un titlu de proprietate in conditiile in care toti membrii comisiei locale Jucu au declarat pe proprie raspundere ca nu mai detin rezerva de terensi constatam in ultimul timp ca detin astfel de rezerve. Situatia e similara in comuna Apahida unde, desi anumite persoane sunt trecute la despagubiri, alte persoane primesc titluri de proprietate. Voi refuza semnarea acestor titluri de proprietate pana nu vom verifica in amanunt fiecare dosar si fiecare propunere venita din partea primarilor", a mai subliniat prefectul.

Alin Tise a anuntat marti ca incepand de saptamana viitoare va demara controale la cele doua comune, avertizand ca membrii comisiilor locale de fond funciar risca sa fie acuzati de infractiuni, precum fals in declaratii. "Amenzile vor fi de ordinul zecilor de mii si vor ajunge pana la 100.000 de lei si vor fi aplicate primarului sau membrilor comisiilor locale de fond funciar daca sunt culpabili de nesolutionarea in termen a cererilor de fond funciar", a mai declarat prefectul Clujului. Potrivit acestuia, in jurul parcului industrial aproximativ 100 de hectare de teren sunt revendicate de fostii proprietari.

Concernul finlandez de telefonie mobila Nokia a semnat in 26 martie 2007 la Bucuresti cu Consiliul Judetean Cluj un memoriu privind o investitie de 60 de milioane de euro - care va genera alte investitii, in total ajungandu-se la 200 de milioane de euro - in Parcul industrial Tetarom III, aflat la 21 de km de Cluj-Napoca, in comuna Jucu(N-E judetului, spre Zalau). Investitia va purta denumirea de Nokia Village si va include mai multe companii, principalul investitor fiind concernul finlandez, care si-a anuntat intentia de a incepe productia la 1 ianuarie 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: