MKB Romexterra Bank: profit net de 3,8 mil. euro in primele 6 luni ale anului

Data publicarii: 01-08-2007 | Finante-Banci

MKB Romexterra Bank, subsidiara a grupului MKB-Bayern LB, raporteaza cresteri ale principalilor indicatori financiari, inregistrand un profit net de 3,8 milioane Euro pe primele 6 luni ale anului 2007, conform standardelor IFRS, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, activele totale bilantiere au inregistrat o crestere neta de aproape 40% fata de perioada similara a anului 2006, cu o valoare de 1,5 mld. Lei (484 milioane Euro) fata de 1,1 mld. Lei (306 milioane Euro).

Volumul creditelor acordate a inregistrat o crestere neta de 74%, de la 558 milioane lei cat reprezentau la sfarsitul lunii iunie 2006, la 971 milioane Lei la sfarsitul lunii iunie a.c.

Cel mai rapid ritm a fost inregistrat pe segmentul retail, cu o crestere neta de 109%, devansand segmentul persoane juridice, care a inregistrat o crestere neta de 60%.

Profitul net raportat la finele primului semestru al acestui an, a fost influentat de investitiile seminificative in dezvoltarea retelei teritoriale, modificarea structurii organizatorice, recrutarea si pregatirea personalului, procesul de re-branding.

La aceasta data, reteaua teritoriala a bancii numara 69 unitati operationale, cu 27 mai mult decat in iunie 2006, si o retea de 156 ATM-uri, toate upgradate la standardul EMV pentru acceptarea cardurilor cu cip. Pana la sfarsitul anului, banca va detine 96 unitati operationale si 326 ATM-uri.

Proportional cu extinderea retelei teritoriale, personalul bancii a inregistrat o crestere de 19%.

De la inceputul anului, in structura MKB Romexterra Bank au fost dezvoltate noi linii de business, precum Finantari Proiecte, Finantare specializata pentru IMM-uri si Private Banking.

Din a doua jumatate a anului trecut, MKB Romexterra Bank beneficiaza de puterea si prestigiul grupului financiar bancar german Bayerische Landesbank (Bayern LB), prin investitorul strategic MKB Bank, detinatorul unei participatii de 75,94% din actiunile bancii, se mai precizeaza in comunicat.

Redactia BankNews.ro