Arbitrul pensiilor private a autorizat alti patru administratori pe pilonul II

Data publicarii: 02-08-2007 | Afaceri

Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii si AIG Fond de Pensii au fost autorizate miercuri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) ca administratori de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II). CSSPP autorizase, in 25 iulie, primele trei societati ca administratori de fonduri de pensii obligatorii - ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-Tiriac Pensii Private. Cele patru autorizari acordate miercuri ridica la sapte numarul administratorilor autorizati pana in prezent pe pilonul II, din cele 12 societati care au primit autorizare de constituire pentru a administra fonduri de pensii obligatorii.

Arbitrul pensiilor private a autorizat, de asemenea, prospectele schemelor de pensii obligatorii si actele individuale de aderare pentru fiecare fond administrat de cei patru administratori autorizati.

Consiliul CSSPP a mai autorizat modificarea prospectului schemei de pensii facultative (pilonul III) pentru fondurile OTP Strateg, administrat de OTP Garancia Asigurari, si ING Optim (ING Asigurari de Viata).

De asemenea, arbitrul pensiilor private a autorizat a cincea banca depozitar de fonduri de pensii obligatorii - Raiffeisen Bank Romania. Pana in prezent, erau autorizate ca banci depozitar BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana (BCR), Bancpost si ING Bank NV Amsterdam, sucursala Bucuresti.

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat constituirea a 11 societati de admistrare de pensii private obligatorii: ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA si Generali Fond de Pensii SA.

Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA, constituita pentru a administra pensii facultative (pilonul III), a primit autorizare prealabila ca administrator al unui fond de pensii private obligatorii (pilonul II), cum ii da dreptul legea.

Societatile de administrare de fonduri private pe pilonul II autorizate prealabil de CSSPP trebuie sa se inregistreze la Oficiul National al Registrului Comertului si sa obtina mai apoi autorizarea de administrare a fondului de pensii administrat privat, pentru a deveni administratori ai unor fonduri de pensii obligatorii.

NewsIn