Bricostore deschide in toamna un magazin in Pitesti, investitie de 10 milioane euro

Data publicarii: 02-08-2007 | Afaceri

Bricostore Romania, filiala romaneasca a retailerului francez de bricolaj Bricostore, a investit zece milioane euro intr-un magazin in Pitesti care va fi inaugurat in toamna si intentioneaza sa mai deschida trei magazine noi in 2008, au declarat reprezentantii companiei. "In toamna acestui an va fi inaugurat un magazin Bricostore la Pitesti ce va avea o suprafata de aproximativ 10.000 metri patrati, investitia ridicandu-se la aporximativ 10 milioane de euro. Urmatoarele inaugurari vor avea loc incepand cu anul 2008, cand vom deschide trei noi magazine Bricostore", au adaugat reprezentantii Bricostore.

Pentru amplasarea noilor magazine oficialii Bricostore iau in calcul zona geografica in care se situeaza, specificul acesteia si dinamica economica a orasului. Sunt vizate in primul rand orasele cu o populatie de peste 200.000 de locuitori, cum ar fi Timisoara, Oradea, Arad, Cluj, Bacau si Iasi. Pe termen mediu si lung vor putea intra in strategia de extindere a retelei si orase mai mici, prin formate mai reduse de magazine.

Bricostore are ca strategie inaugurarea de noi magazine in marile centre comerciale, unde sunt deschise si hipermarketuri, magazine de mobila, electrocasnice si sisteme IT.

Anul trecut cifra de afaceri a Bricostore Romania a crescut cu 25%, datorita in principal dezvoltarii pietei imobiliare.

Retailerul francez de bricolaj face parte din grupul francez Bresson si detine in prezent in Romania o retea de sapte magazine, respectiv Bricostore Militari, Bricostore Orhideea, Bricostore Pantelimon si Bricostore Baneasa in Bucuresti si cate un magazin in Brasov, Ploiesti si Constanta.

Piata centrelor comerciale de bricolaj din Romania este dominata de compania germana Praktiker cu o retea de 17 magazine. Icepand cu anul, in Romania au intrat trei mari jucatori pe piata de profil si anume bauMax, Mr. Bricolage si Hornbach.

NewsIn