Interamerican Pensii tinteste o cota de 10-15% din piata pensiilor private obligatorii

Data publicarii: 02-08-2007 | Afaceri

Interamerican - Societate de Administrare a unui fond de pensii privat SA a anuntat, dupa ce a primit avizul arbitrului pensiilor pentru administrarea fondului de pensii Interamerican - Fond de Pensii Administrat Privat, ca vrea o cota de 10-15% din piata romaneasca a pensiilor private obligatorii.

"Tinand cont de stadiul avansat al sistemului nostru operational, de capacitatile echipei de profesionisti care alcatuieste Interamerican Pensii, de succesul obtinut in cadrul campaniei de recrutare a agentilor de marketing, putem sustine ca obiectivul nostru de a obtine 10%-15% din piata pensiilor private este realizabil", a spus directorul executiv al Interamerican Romania Group, Frans van der Ent.

Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat a fost autorizata miercuri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) ca administrator de fond de pensii obligatorii (pilonul II).

Arbitrul pensiilor private a autorizat, de asemenea, prospectul schemei de pensii administrate privat pentru fondul de pensii Interamerican si actul individual de aderare al companiei de pensii.

Investitiile vor fi facute, conform legii, in instrumente ale pietei monetare in proportie de 10%, in titluri de stat emise de Ministerul Economiei si Finantelor din Romania, emise de state membre ale Uniunii Europene (UE) sau apartinand SEE (Spatiul Economic European) in proportie de 35%, obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile publice locale din Romania, state membre ale UE sau apartinand SEE in proportie de 15%, actiuni tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania, statele membre ale UE sau apartinand SEE in proportie de 20% si obligatiuni corporatiste tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania sau din statele membre UE sau apartinand SEE in proportie de 20%.

In mai 2007, Interamerican Romania a depus cererea de autorizare pentru compania de pensii si in iunie a obtinut autorizarea de functionare pentru compania SC Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.  Aceasta companie va opera pe pilonul II de pensii.

Interamerican este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 10 tari europene. Interamerican Romania a incheiat anul financiar 2006 cu un volum de prime brute subscrise, valabil pentru toate categoriile de asigurari, de 53,162 milioane lei, in crestere cu 14% fata de nivelul din 2005. Cresterea cea mai mare, de 23%, a fost inregistrata de sectorul asigurarilor de viata, segment pe care cuantumul primelor brute subscrise a atins valoarea de 27,411 milioane lei. Dintre acestea, asigurarile de viata legate de investitii au marcat o crestere cu 99% fata de 2005.

NewsIn